Alcides J011-3 sluit najaarsreeks wisselend af

Voor de kids van de JO11-3 staat er bij de laatste twee wedstrijden van de najaarsreeks niets meer op het spel. Er hoefde dus niet op de ranglijst gelet te worden, maar er kon lekker worden gevoetbald. De weersomstandigheden waren beide wedstrijden niet echt optimaal, zowel voor de spelers als de ouders niet. Het was echt winter...

Alcides JO11-3 - HZVV JO11-6

De week voor deze wedstrijd werd er verloren van Rouveen. De jongens waren dan ook uit op revanche. Dit was in de wedstrijd ook goed te zien. Ondanks de koude wind en de erg lage temperatuur werd er fel begonnen aan de wedstrijd. De tegenstander werd goed onder druk gezet en er werd goed gevoetbald. Er werd goed op positie gespeeld en daardoor wordt het voetballen een stuk makkelijker. Dit leidde dan ook meteen tot kansen. Door de goede keeper van HZVV werd er nog niet meteen gescoord door Bas en Savin. Even later kwam Abel in het veld en hij bracht het stukje extra om wel tot doelpunten te komen. Hij had de laatste training overgeslagen om goed uit te rusten en dat was een goede keuze! De eerste goal was dan ook van Abel na een goede assist van Bas. Kort daarna scoorde Abel weer na een hele goede aanval met Taher. Na een goal uit een afstandsschot van Abel scoorde Savin de 4-0. Hij kreeg deze kans door een goede verdedigende actie van Luuk en Jurre. Vlak voor rust scoorde HZVV uit een corner. De ruststand was hierdoor 4-1.

Na de rust bleven de jongens goed voetballen, al werd er wel iets minder samengespeeld. Uiteraard wilden meer spelers een doelpunt maken. Maar weer was het Abel die scoorde. Na een goede actie met Sem en Berend, haalde Berend de achterlijn en legde de bal goed voor. Abel lette goed op en kwam goed voor zijn man en scoorde de 5-1. Hierna was knalde Abel er weer een bal van afstand in, waarna Savin ook nog scoorde. Op het middenveld werd er goed gecombineerd door Nacim en Taher waardoor Savin alleen voor de keeper werd gezet. Hij scoorde toen beheerst de 7-1. Ruben was even later kansloos na een goed afstandsschot van HZVV. Hij kon de 7-2 niet voorkomen. Maar na een goede actie van Taher scoorde Abel de 8-2. Hierna werd er een beetje verslapt door Alcides waardoor HZVV met counters gevaarlijk eruit kon komen. Dit deden ze heel goed, waardoor Ruben en de verdedigers kansloos waren bij de 8-3 en 8-4. Al met al een goede wedstrijd van de JO11-3!!

Olde Veste JO11-5 - Alcides JO11-3

Bij Olde Veste kon er op kunstgras gespeeld worden, zodat de laatste wedstrijd van de najaarsreeks gewoon door kon gaan. De jongens hadden er veel zin, maar hadden moeite om in hun spel te komen. Het spel speelde zich dan ook voornamelijk op het middenveld af. Af en toe werd door beide ploegen een doelpoging gedaan maar echte kansen waren er niet. Halverwege de eerste helft probeerde Abel het eens van afstand. Zoals wel vaker dit seizoen schoot hij op de lat, pech dus.. Even later kwamen er nog een paar kansjes maar door goed keeperswerk van Olde Veste en een beetje pech (ballen net voorlangs) viel er geen doelpunt. Zoals wel vaker in het voetbal valt het doelpunt dan aan de andere kant. Uit een hoge corner ging de bal ongelukkig via de handen van Ruben in het eigen doel, 1-0. Kort daarna was er weer een corner voor Olde Veste en nu werd de bal prima ingekopt door een speler van Olde Veste. Ondanks dat de wedstrijd gelijk op ging, stonden de jongens wel met 2-0 achter. Even later viel zelfs de 3-0. Van afstand werd er door een speler van Olde Vese op doel geschoten. De bal ging niet zo heel hard, maar de bal werd tegen Luuk aangeschoten. Hierdoor veranderde de bal van richting en hierdoor kon Ruben de bal niet meer tegenhouden.

In de rust werd er van keeper gewisseld (Ruben had het weer erg koud), waardoor Abel op het doel kwam te staan. Ook verdedigend werd er wat omgezet, waardoor Jurre en Sem achterin kwamen te staan. Alcides zette de tegenstander steeds meer onder druk en eigenlijk de hele tweede helft speelde zich af op de helft van Olde Veste. Op het middenveld was Nacim heel goed en verdeelde het spel goed. Bij het afronden van de kansen die Alcides wel kreeg hadden met name Taher, Bas en Savin pech. Het lukte steeds net niet. Doordat er ook heel goed verdedigd werd, kreeg Olde Veste geen kansen meer en ondanks het harde werken van Berend, Luuk en Nacim op het middenveld lukte het niet meer op kansen te creeren. De eindstand was dan uiteindelijk 3-0. Het was wel een vertekende uitslag, maar ja... als je zelf niet scoort...

Dit betekende ook het einde van de najaarsreeks waarin JO11-3 uiteindelijk 4e is geworden. Een knappe prestatie want de eerste 2 wedstrijden gingen verloren en stonden ze nog onderaan. Ook voetballend werd het steeds beter en natuurlijk het belangrijkste: het is elke zaterdag een feestje om naar het voetbalveld te gaan!!