Alcides J011-3 wint van Staphorst

Alcides J011-3 is aan een goede reeks bezig. De eerste twee wedstrijden van het seizoen werden verloren, maar daarna volgden alleen maar overwinningen en 1 gelijkspel. De spelers wilden deze reeks ook tegen Staphorst voortzetten, maar moesten dat zonder Sem doen, hij was nog met een blessure afwezig.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Alcides de betere ploeg was. Er werd goed overgespeeld en achterin stonden Jurre, Luuk en Berend scherp te verdedigen. Er werd goed rugdekking gegeven en er werd vaak een goede voetballende oplossing gezocht. Hierdoor konden de middenvelders Nacim, Abel en Savin ook de aanval zoeken. De spelers hadden wel moeite om een opening te vinden in de verdediging van Staphorst. Zij verdedigden ook scherp en schoten veel ballen over de zijlijn, aangezien Staphorst niet aan voetballen toe kwam. Dat ingooien werd nog wel een 'dingetje', de scheidsrechter was namelijk enorm scherp op de voetjes aan de vloer. Door het enthousiast ingooien van de spelers (zowel die van Alcides als Staphorst) moest bijna elke ingooi opnieuw. De eerste 2 minuten bijvoorbeeld hebben de kids eigenlijk alleen maar een masterclass ingooien gehad... Maar goed, bij het verdedigen werden de spelers van Staphorst ook fysieker. Ze gebruikten slidings, soms goed en soms gevaarlijk van achteren en ook bodychecks kwamen voor. De spelers van Alcides hadden hier last van, maar bleven toch goed voetballen. Tot echte kansen kwam het echter niet. Bas stond tegenover de grote verdedigers en werd moeizaam gevonden en ook Taher had het moeilijk al gaf hij nooit op. Halverwege de eerste helft werd het toch 0-1 voor Alcides. Uit een corner van Savin ging de bal bij de eerste paal via het been van een speler van Staphorst in het doel. Dit was ook de ruststand.

In de rust werden de jongens even wat gekalmeerd, want er zat toch enige frustratie in door het spel van de tegenstander en het optreden van de scheidsrechter. De opdracht voor de tweede helft was om niet meer te ergeren aan de scheidsrechter en te proberen sneller te voetballen, zodat je de tegenstander te snel af bent. Dat ging goed, want het aantal kansen nam toe. Staphorst had een goede, lange keeper in het doel (die wel wat kleiner dan standaard waren!) staan, die toch wel veel ballen eruit haalde. Na ongeveer 10 minuten in de tweede helft werd Savin na een goede combinatie op het middenveld de diepte ingestuurd. Geen enkele verdediger kon hem bijhouden en ook liep hij goed om de keeper heen. Dit vond de keeper echter geen goed idee, want hij torpedeerde Savin met twee benen vooruit. Dit was een overtreding die je bij de jeugd (en helemaal niet bij de pupillen!) bijna nooit ziet en iedereen schrok dan ook van deze actie. Door het zeer matte ingrijpen van de scheidsrechter, waarbij hij ook meer gefocust was op de reactie van de ouders en ook de leider (!) van Alcides (mocht van de scheidsrechter niet voor de kinderen opkomen), sloeg de vlam in de pan. Totaal onnodig bij een pupillenwedstrijd, maar het optreden van de ervaren scheidsrechter zorgde voor veel irritaties bij beide ploegen (zowel spelers, maar ook leiders en uiteindelijk alle ouders). Maar goed, uiteindelijk werd er toch nog een penalty toegekend en Abel schoot deze helaas op de lat. Op zich wel een teken dat hij in vorm is, want dat doet hij normaal elke wedstrijd wel een keer. Dit akkefietje was voor de spelers wel een signaal om nog meer op zoek te gaan naar meer doelpunten. Op het middenveld was Nacim een goede motor, waar de andere spelers zich aan optrokken. Maar in die fase was het ook Ruben die met een aantal zeer goede reddingen de ploeg op de been hield. Hij heeft nooit veel te doen, maar als hij in actie moet komen, doet hij dat zeer goed! Uiteindelijk viel toch het bevrijdende tweede doelpunt. Nadat Abel ook al de paal had geraakt, was het met een mooi afstandsschot toch uiteindelijk raak. Daarna ging het snel, op aangeven van Abel schoot de perfect opgestelde Bas de 0-3 binnen en weer een minuut later tikte Nacim uit een corner de 0-4 binnen. Dit was ook de eindstand.

Na een bijzondere wedstrijd was er toch weer een overwinning voor de kids van de JO11-3. Na de moeizame start zijn ze toch maar mooi naar de 3e plek op de ranglijst geklommen en ook vandaag weer laten zien dat ze als team op het veld staan!