Alcides J09-3 onderuit in spannend duel

Na het moeizame duel tegen Oostersteek stond nu de uitwedstrijd tegen Wolvega J09-4 op het programma. Gelet op de stand van de ranglijst beloofde dit weer een moeilijke wedstrijd te worden. Door de afmelding van Luuk (hij was geblesseerd geraakt op de training) bleven er maar 7 spelers over. Gelukkig wilde Thomas het team wel versterken en deed hij heel goed!



Bij aankomst op het (zand)veld (wij dachten dat dit het intrapveld / trainingsveld was, zo slecht was het!) begonnen we snel met  de warming-up en en daarna ook erg gemotiveerd aan de wedstrijd. De kids willen nu eenmaal niet tweemaal achter elkaar verliezen. Ook al was snel duidelijk dat de tegenstander gelijkwaardig en misschien wel iets beter was. Maar echt iedereen deed enorm goed zijn / haar best. Achterin stonden Max en Bjarn hun mannetje en er kwam bijna niemand door. En anders was daar altijd nog Ruben, die ook dit keer weer een prima wedstrijd keepte! Op het middenveld moesten Bente en Inez even wennen aan de grote tegenstanders, maar toen ze daar aan gewend waren gingen ze ook de duels aan en goed voetballen. Bij de meiden stonden de gebroeders Berend en Thomas. Berend liep de benen uit zijn lijf. Hij was voor om Bas te ondersteunen, maar ook achter om te helpen met verdedigen. Ondanks dat sommige tegenstanders een kop groter waren dan Thomas deed hij het heel goed. Hij ging de duels aan en als hij de bal ging hij ook goed passen. Uiteraard werd er ook gevoetbald. En dat ging aardig gelijk op, al had Wolvega wel de overhand. Al redelijk snel resulteerde dit in een doelpunt voor Wolvega. Bij een uittrap van Ruben stapte de verdediger van Wolvega goed naar voren, had de bal prima onder controle en schoot de bal heel goed in het doel. Dit was een doelpunt waar niemand iets aan kon doen. Vrij kort daarna had Alcides een grote kans op de gelijkmaker. Berend en Bas speelden goed samen en kwamen na twee één-tweetjes voor de keeper. Deze kwam echter goed uit zijn doel, waardoor Bas niet de tijd had om op doel te schieten. Hierna was het spel met name op het middenveld en waren er niet veel kansen. Af en toe een schot van afstand, maar hadden beide keepers geen moeite mee. Vlak voor rust kwam Berend aan de rechterkant op en gaf de bal goed voor naar de vrijstaande Bas. Bas schoot de bal in 1 keer richting het doel, maar deed dit net iets te gehaast waardoor de bal naast ging. De ruststand was hierdoor 1-0.



Na rust was het beeld eigenlijk hetzelfde. Veel strijd, veel plezier en af en toe een kans. Halverwege de tweede helft werden de kids van Alcides wel moe en kregen last van hun benen. Steeds minder vaak kwam Alcides eruit en Ruben kreeg het steeds drukker. Dat is natuurlijk geen goed teken. Maar toch lukte het Wolvega niet om te scoren. Voorin had Bas wel steeds meer ruimte, maar de 2 verdedigers waren ook snel en sterk. Hierdoor lukte het Bas niet om bij het doel te komen. Aan de andere kant werd er nog wel een keer gescoord. De bal werd door Wolvega snel van de linkerkant naar de rechterkant gespeeld, waar een speler helemaal vrij stond. Deze nam de bal aan en schoot deze goed in het doel. Dit was de 2-0 en helaas kwam Alcides hierna niet meer in de buurt van het doel van Wolvega. Kort daarna floot de scheidsrechter ook af. De jongens en meisjes hadden echt alles gegeven wat ze hadden, alleen was dat net niet genoeg voor een goed resultaat. Maar wel heel goed gedaan!