Alcides J09-3 speelt goede wedstrijd, maar verliest helaas toch

Afgelopen zaterdag stond ook voor de J09-03 de eerste competitiewedstrijd op het programma. Na een zware bekercompetitie (helaas 3 nederlagen tegn SVN J09-01, Ruinerwold J09-01 en MSC J09-03) stond er alweer een wedstrijd tegen MSC J09-03 op het programma. De week ervoor was de bekerwedstrijd nog geëindigd in een 11-1 nederlaag, dus veel vertrouwen op een goede afloop was er niet. Toch was er de week ervoor goed getraind onder leiding van de trainsters Maureen en Lesley. Zij hadden ook zaterdag de jongens en meisjes goed opgeladen voor de wedstrijd, want er werd scherp begonnen aan de wedstrijd. Het was meteen duidelijk dat het niet de bedoeling was dat er weer een grote uitslag op het scorebord kwam. Achterin waren Max, Berend en Bjarn goed bezig! Op het middenveld waren Bente, Bas en Luuk druk aan het storen, maar ook werd er samen de aanval gezocht. Voorin was er ook nog Fiene die goed bezig was en samen met de middenvelders de aanval zocht. Voor Inez was het minder leuk. De dag ervoor was zij nog ziek, maar wilde wel graag voetballen. Helaas was zij nog niet helemaal hersteld, waardoor zij halverwege de wedstrijd de strijd moest staken. Maar nu vergeet ik nog 1 speler en dat is keeper Ruben. Hij speelde echt een goede wedstrijd en kreeg zelfs complimenten van zijn medespelers.



Maar ondanks het goede strijden van de spelers was het toch MSC die op voorsprong kwam. Via een mooie aanval werd de voorhoedespeler vrijgespeelt en alleen voor de keeper schoot hij beheerst in. Kort daarna viel zelfs de 0-2 door een scrimmage voor het doel van Ruben bij een corner. Alcides kreeg de bal niet weg en een speler van MSC schoot de bal in het doel. Vlak daarna viel ook de 0-3 door een goed schot van afstand. Toch liet Alcides het er niet bij zitten. Vlak voor rust schoot Ruben de bal prima over de verdedigers van MSC en daardoor kon Bas op snelheid richting van het doel van MSC. Bas wist wel raad met deze kans en schoot de bal hard en zuiver in het doel, 1-3. Na rust ging de wedstrijd steeds meer gelijk op. Zowel MSC als Alcides kregen kansen. Alcides had pech in de afronding bij goede aanvallen van Max, Luuk en Bas. Aan de andere kant wist MSC nog wel drie keer raak te schieten, waardoor de eindstand op 1-6 kwam. Uiteindelijk werd het dus geen monsterscore als de week ervoor.



De jongens en meisjes hadden heel goed gevoetbald en de ouders en ook de leider en trainsters waren supertrots op de kinderen. Het was echt leuk om het enthousiasme van de kinderen te zien!!