Alcides J09-3 wint dik verdiend

Na twee weken meivakantie mochten de kids van de J09-3 eindelijk weer een wedstrijd voetballen. Voor de vakantie werd er nog gewonnen van MSC en dat smaakte natuurlijk naar meer. Vol goede moed gingen we dan ook naar Wilhelminaoord voor de uitwedstrijd tegen SJO OFW J09-1. Helaas was deze keer Inez niet aanwezig, maar gelukkig wilde Riba haar wel vervangen.

In het begin van de wedstrijd was gelijk duidelijk wat het beeld van de wedstrijd zou worden. Een aanvallend en goed overspelend Alcides die de tegenstander onder druk ging zetten. Het spel speelde zich veelal af voor het doel van SJO OFW. De verdedigers Bjarn en Max hadden dan ook een rustige ochtend, maar hadden het wel iets drukker dan Ruben. Hij had zelfs koude handen en dat betekent dat je als keeper niet veel te doen hebt. Maar het grote veldoverwicht op het middenveld met Luuk, Berend en Bente en voorin Rida leidde nog niet tot een voorsprong. Het bleek weer lastig om te scoren tegen een verdedigende tegenstander. Daarbij was de spits Bas ook nog eens wissel. Nadat Bas in het veld gekomen was, liet hij toch weer snel zien dat hij een neusje voor het scoren heeft. In de drukte schoot hij op aangeven van Rida op doel, waardoor de 0-1 eindelijk op het scorebord stond. Uiteraard smaakte dit naar meer. Eigenlijk iets te enthousiast ging Alcides op zoek naar nog een doelpunt, maar vergat daarbij goed te verdedigen. Bij een counter van SJO OFW werd het middenveld makkelijk overgestoken en de verdedigers Bjarn en Max hadden ook wel een beetje pech (kwam het door de verkering van Max, waren het gewoon oenen (mening van een medespeler, haha). Via klutsballen kreeg de spits de bal mee richting Ruben. In eerste redde hij heel goed, maar ook nu kreeg de spits de bal weer mee en kon deze in het lege doel schieten, 1-1. Hierna pakte Alcides de draad weer op en ging weer vol in de aanval. Hierdoor werd al snel de 1-2 gescoord. Na een goede combinatie tussen Rida, Berend en Bas was het Bas die de bal overtuigend in het doel schoot. Op slag van rust was het weer de goaltjesdief van de J09-3 die scoorde. Op de '16' kreeg hij de bal aangespeeld en hij schoot de bal in een keer vol overtuiging in de kruising. Echt een mooi doelpunt!

Na de rust werd het beeld eigenlijk niet anders. Het enige andere was dat er ook andere spelers gingen scoren. Eerst was het Rida die op aangeven van Berend en na een goede actie van Bente het doel vond. Daarna was het weer de beurt aan Bas. Hij stond goed op te letten voor het doel en kreeg de bal voor zijn voeten. Hij schoot de bal rustig in het doel. SJO OFW kwam er eigenlijk niet meer uit. Als ze er al wel uitkwamen, stonden Max en Bjarn goed op te letten en ook Bente verdedigde goed op het middenveld. Hierdoor had Ruben deze tweede helft echt niks te doen. Aan het eind van de tweede helft waren het ook nog Berend en Luuk die mooie doelpunten maakten. De eindstand was hierdoor 1-8! Een dik verdiende overwinning waarbij er ook goed gevoetbald werd. Op naar volgende week...