Alcides J09-3 wint lastige uitwedstrijd bij Oosterstreek

Het team van de J09-3 speelt een goede reeks wedstrijden en wil dit voortzetten tegen Oosterstreek J09-1. Daarbij komt ook dat de thuiswedstrijd onverdiend werd verloren. Tijd voor revanche dus.

De lastige klus begon al op de heenweg. De eerste auto (uiteraard die van de leider) had een bijzondere navigatie die een route aangaf over zandwegen. Na een zeer toeristische route kwam het team nog mooi op tijd aan. Na een goede warming-up was het team klaar voor de wedstrijd. Gelijk vanaf de aftrap was helder dat Alcides de weg naar het doel wist te vinden. De tegenstander werd gelijk onder druk gezet en dit leidde tot een aantal kansen voor Berend, Bas en Inez. Helaas vielen er nog geen doelpunten. In tegenstelling tot de thuiswedstrijd probeerde Oosterstreek nu wel de aanval te zoeken, maar elke aanval werd gestopt door de verdedigers Max en Bjarn die goed in vorm waren. Daarbij werden ze goed ondersteund door Luik die eigenlijk overal op het veld te vinden was. Het gevolg van dit goede spel was dat Ruben weer een rustige ochtend had. Halverwege de eerste helft wist Alcides het grote veldoverwicht om te zetten in een voorsprong. Op aangeven van Inez stond Bas alleen voor de keeper en met zulke kansen weet Bas wel raad. Tot de rust werd er niet meer gescoord.

Na de rust ging het spel iets meer op en meer. Alcides bleef combineren en de aanval zoeken. Oosterstreek gokte vooral op de grote en snelle spits, maar deze kreeg van de verdedigers Max, Bjarn en Berend geen kans. Hierdoor werd deze jongen gefrustreerd wat een bevestiging was dat er goed verdedigd werd. Ook het aanvallen ging weer stukken beter. Met name Bente was bij veel aanvallen betrokken. Eerst was er na goed doorzetten een combinatie met Bas, waarna Bas de bal op de paal schoot. Even later vond dit tweetal elkaar weer, maar nu was Bas wel trefzeker. Dit was de verlossende 0-2. Hierna ging het voetballen weer wat makkelijker. Vlak voor tijd maakte Luuk nog een mooi doelpunt. Hij kreeg de bal van Bente, maakte een actie en schoot de bal onhoudbaar hard in de verre hoek. De eindstand werd dus 0-3 na een goede pot voetbal.

Het team heeft nog één wedstrijd voor de boeg en wil ook deze graag winnend afsluiten. Dus weer met volle moed op naar volgende week voor de thuiswedstrijd tegen Wolvega!