Alcides J09-3 wint spannende wedstrijd

Voor de jongens en meisjes van Alcides J09-3 stond alweer de tweede competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Na de grote verlieswedstrijden van de beker en ook het verlies in de eerste competitiewedstrijd was de sfeer in het team er niet minder om geworden. De spelers waren nog steeds gemotiveerd om een lekkere wedstrijd te spelen.

De trainsters Maureen en Lesley hadden een sterke opstelling bedacht om te proberen deze uitwedstrijd tegen FC Meppel J09-4 winnend af te sluiten. Al direct na het eerste fluitsignaal was duidelijk dat de jongens en meisjes van de J09-3 de aanval gingen zoeken en van plan waren om te scoren. Al snel werd de tegenstander onder druk gezet, maar tot echte kansen leidde dit niet echt. Wat wel opviel is dat er veel samengespeeld werd. De verdedigers speelden goed naar de middenvelders en zij gingen weer samen met de spits in de aanval. Halverwege de eerste helft werd er op deze manier dan ook gescoord door de J09-3. Luuk ging vanuit de verdediging mee naar voren en speelde goed Bas aan. Bas zag vervolgens Berend vrij staan en speelde de bal prima door. Berend twijfelde vervolgens niet en scoorde de 0-1. Nog geen twee minuten later werd de tussenstand al 0-2. Bas kreeg de bal mee en liep alle verdedigers van FC Meppel eruit en schoot de bal goed in het doel. Ook hierna kregen de J09-3 nog een aantal kansen via aanvallen via Fiene, Inez (na een fantastische rush!) en Bas. Zoals ook bij het echte mannenvoetbal geld hier ook, als je zelf niet meer scoort, scoort de tegenstander. Eigenlijk uit het niets, kwam de bal op slag van rust bij een speler van FC Meppel die met enig geluk voor Ruben kwam te staan. Hij schoot de bal in de korte hoek en hierdoor was Ruben kansloos. De ruststand was hierdoor 1-2.

Na de rust ging J09-3 weer een beetje beter voetballen. Dit leidde ook tot veel kansen. Echt iedereen was goed aan het voetballen, alleen lukte het maar niet om te scoren. Vooral Luuk en Berend hadden pech bij het afronden. Aan het eind van de tweede helft werden de kids van J09-3 aardig vermoeid, waardoor FC Meppel ook nog kansen begon te krijgen. Met name voor de ouders waren dit erge spannende minuten, maar uiteindelijk floot de scheidsrechter toch af!! Hiermee was de eerste overwinning van de kids van de J09-3 een feit en deze was dik en dik verdiend......