Alcides J09-3 wint verdient van WIJC J09-2

Na een moeizame seizoensstart heeft Alcides J09-3 vorige week een zwaarbevochten overwinning behaald op FC Meppel. En dat winnen was de kinderen goed bevallen en dat was ook de insteek van de wedstrijd van deze week. Het team moest het deze week wel doen zonder Fiene (hersenschudding, beterschap!!) en Bjarn (kinderfeestje), maar kreeg versterking van Ties.

Al vanaf de aftrap waren de kinderen gericht op het doel van de tegenstander. Berend was op het middenveld goed aanwezig en zocht samen met Bas veelvuldig het doel van de tegenstander. Op het middenveld waren ook Bente en Inez goed aan het voetballen. Doordat het overspelen steeds beter gaat, wordt het aanvallen ook steeds makkelijker en daardoor komen er ook meer kansen. Ondanks dat er bij de tegenstander beste grote jongens achterin stonden, waren de eerste kansen voor Alcides. Uit één van deze kansen was het Berend die voor de 1-0 zorgde. Uit een aanval waarbij ook Inez een groot aandeel had, schoot Berend de bal mooi in het doel. Niet veel later stond de 2-0 al op het scorebord. WIJC probeerde via de linkerkant een aanval op te zetten, maar Luuk had dit in de gaten en pakte heel goed de bal af van de tegenstander. Vervolgens gaf hij een hele goede pass op Bas, die zich meer en meer als een echte spits ontwikkelt, en hij scoorde een mooi doelpunt! Achterin waren Luuk en Max goed in vorm, waardoor onze keeper Ruben het niet heel druk had. De ballen die wel doorkwamen wist hij goed te pakken. Vlak voor rust was het weer Bas die scoorde. Inmiddels was Ties ook op het middenveld komen voetballen en ging prima meevoetballen. Hij ging de duels aan en ook het overspelen ging heel goed. Hierdoor kwam ook het derde doelpunt.

In de rust kregen de spelers complimenten van de trainsters dat ze zo goed aan het voetballen waren en dat daardoor er een goede tussenstand tegen deze grote tegenstanders op het scorebord stond.

Na de rust ging het team verder met waar het in de eerste helft ook mee bezig was. Al waren er nu wel meer kinderen die zelf een doelpunt wilden maken. Hierdoor ging het samenspelen wat minder en daardoor kwamen er ook minder kansen. Maar ondanks dat weren er ook geen kansen weggegeven. Er werd goed verdedigd en ook Ruben stond weer goed te keepen. Het team raakt steeds beter op elkaar ingespeeld! Halverwege de tweede helft kreeg Bas aan de rechterkant de bal en maakte een mooie actie. Hij passeerde twee spelers en ging richting het doel. Ties trok de aandacht van de verdedigers en de keeper door goed mee te lopen. Hierdoor kreeg Bas ruimte op om doel te schieten en schoot in de korte hoek heel goed in het doel. Even later scoorde Bas nog een keer, waardoor de tussenstand 5-0 was. In de laatste minuten werden de spelers moe en kreeg WIJC ook nog een paar kansen. In de allerlaatste minuut stond de spits vrij voor het doel en hij werd goed aangespeeld. Hij bedacht zich niet en schoot de bal goed binnen. Hier kon zelfs Ruben niets meer aan doen, waardoor de eindstand 5-1 werd voor Alcides J09-3. Al met al een verdiende eindstand!!