Alcides JO13-1 door naar de halve finale van de beker

Zaterdag 4 maart, de dag van de kwartfinale van de beker. Alcides JO13-1 treedt op eigen veld aan tegen Heiligerlee JO13-1. Ter info:  Heiligerlee is een plaats in Groningen ten Noordwesten van Winschoten en hun JO13-1 staat bovenaan in de 1e klasse 01.

Onder leiding van scheidsrechter René van Zomeren  starten we onder prima omstandigheden om 11.15 uur op het hoofdveld van Sportpark Ezinge. In de matige eerste helft, waarin Sebas helaas geblesseerd het veld moet verlaten, brengt Hidde met twee mooie doelpunten de ruststand op 2-0. Na  een stevige preek van trainer Vincent is de tweede helft gelukkig beter. Ook nu wordt twee keer gescoord, dit keer door Walid. Sebas kan gelukkig weer wat minuten spelen, Stan valt uit na een fikse schop op z'n enkel. Conclusie: een 4-0 overwinning is een prima resultaat in een kwartfinale van de beker, maar voetballend kan en moet het beter. Volgende week spelen we de topper tegen koploper DZC’68. Laten we hopen dat we dan de beste wedstrijd van dit seizoen laten zien en voor de tweede keer dit seizoen puntverlies kunnen veroorzaken bij de ploeg uit Doetinchem.

Mogelijke tegenstanders voor de halve finale van de beker zijn Germanicus/CSVC, Hoogezand en SJO Oudega/HJSC/Heeg. Verrassend genoeg is Heerenveen gisteren uitgeschakeld door Germanicus/CSVC.