Alcides JO13-3 - FC Meppel JO13-2 eindigt in gelijkspel

Wedstrijdverslag van een keeper (Sem)

Na een gezellig teamuitje op donderdag toen we naar de bekerwedstrijd van Pec Zwolle met z’n allen zijn geweest, moesten we zaterdag heel vroeg voetballen tegen FC Meppel thuis. Het was net licht toen we mochten aftrappen.

Best een beetje nerveus begonnen we aan de wedstrijd, bij winst zouden we namelijk FC Meppel in de stand voorbij gaan. Als wij nerveus zijn dan verliezen we de bal snel aan de tegenstander. Dat gebeurde nu ook. Gelukkig knokt na balverlies iedereen zo hard om de bal weer terug te veroveren dat het niet altijd gevaarlijk wordt.

Het eerste doelpunt kwam best een beetje onverwachts. Ineens stonden ze voor mijn doel, ik probeerde het doel nog klein te houden en stak mijn voet uit……..maar wat vorige week wel lukte, lukte nu niet. De bal lag in het net 0-1! …. Ik baal dan altijd….. maar gelukkig gaat ons team er elk tegendoelpunt weer vol tegen aan.  Wij laten de koppies niet hangen.

Na wat mooie acties en kansen maakte Dani gelukkig in de eerste helft  nog de gelijkmaker. Met een stand van 1-1 gingen wij de kleedkamer in.

Na de rust gingen wij weer met goede moed het veld in en werden wij weer opgepept door onze supporters en ook via de groepsapp wordt er altijd volop meegeleefd met onze wedstrijd.

De wedstrijd ging gelijk op… tot 10 minuten voor tijd Dicky na een geweldig pass van Dani het heel mooi afmaakte. YESSS 2-1. Nu nog even rustig de wedstrijd uitspelen.

Helaas 4 minuten later kwam FC Meppel door een klutsbal in het strafschop gebied op gelijke hoogte.

Omdat onze supporters altijd zo meeleven vinden wij het wel leuk om het tot het laatst nog spannend te houden. Zo kwam ik in de laatste minuten nog een keer 1 op 1 in met een speler van FC Meppel en kon ik gelukkig de bal wegwerken.

En of dat nog niet genoeg was,  stond er weer een speler bijna vrij voor mijn neus maar door geweldig inkomen van Mika werd deze bal weggewerkt en bleef het 2-2.

Op zich konden wij gezien de wedstrijd wel leven met een gelijkspel.