Alcides JO19-1: Een duidelijke zevenklapper

Na de winst van vorige week, hoopten onze mannen vandaag VKW met lege handen naar huis te sturen. Op voorhand misten we enkele spelers door blessures en ziekte, of ze waren wel van de partij maar konden niet geheel fris aan de start verschijnen. Marnix Jager vanuit de B1 was zo bereidwillig om bij ons, na eerst zelf de winst gepakt te hebben, aan te sluiten. Bedankt Marnix.



Alcides kwam wat stroefjes op gang. Niet zozeer dat VKW de bovenliggende partij was, maar meer omdat onze spelers wat slordig speelden. Meerdere passes kwamen niet goed aan of de aannames waren niet optimaal, waardoor het spel door Alcides in een te laag tempo werd uitgevoerd. Na een kleine tien minuten kwamen onze Meppelers er beter in. De handelingen en de combinaties werden beter uitgevoerd. Alcides speelde meer op de helft van VKW en de druk op hun doel nam toe. De keeper van de bezoekers moest steeds meer werk verrichten en dat zag er niet altijd even solide uit. Na een kleine twintig minuten wist Alcides het overwicht in een terechte voorsprong uit te drukken. Boye kreeg de mogelijkheid om met de bal ver op te drijven in de richting van de zestien van VKW. Van net buiten de zestien legde hij aan en met een uiterst geplaatste pegel schoot hij links van de keeper binnen: 1 – 0 . Tijd om door te drukken, zo werd verwacht. Het spel toonde in werkelijkheid het tegenovergestelde. Het leek wel of Alcides door de voorsprong het te gemakkelijk opvatte. Het spel werd slordiger en er was onvoldoende sprake van totaalvoetbal. Daar waar de bal werd verloren, was de speler zelf of een teamgenoot te weinig bereid om het balverlies te herstellen. Dit gold niet voor iedereen, maar als enkelen het nalaten is dit al genoeg om de tegenstander in het zadel te helpen. De VKW-spelers kregen daardoor teveel ruimte om te voetballen. Enkele keren leken zij daar gebruik van te maken, maar op het laatste moment kon een score van hun kant door een uitgestrekt voetje of reflex van keeper Roel worden voorkomen. Op het moment dat er nog tien minuten te gaan waren in de eerste helft, sloeg Alcides nogmaals toe. Met een snelle en strak opgezette aanval werd het veld overgestoken en kon Soufian in stelling worden gebracht. Van de kop van de zestien krulde hij de bal prachtig vanuit de draai in de rechter bovenhoek: 2 – 0. Alcides schudde zich min of meer zelf wakker, voornamelijk door de wijze waarop de aanval werd uitgevoerd. Zo moest het dus om VKW een zeer lastige middag te bezorgen. Tot aan de rust overheerste Alcides en zag het er naar uit dat de geel-zwarten de score zouden uitbreiden. Met meerdere aanvallen werden de VKW’ers onder druk gezet en teruggedrongen op de eigen helft. Een goed voorbeeld daarvan was de aanval waarbij Dennis de laatste in de rij was. Met een enorme pegel leek hij de aanval succesvol af te ronden, maar jammer genoeg spatte de bal via de onderkant van de lat weer het veld in. Tot aan de rust vond er verder geen wijziging meer plaats in de stand. De voorsprong bleef dus zoals die was.



Goed en wel begonnen aan de tweede helft of Ramon schoot nummer drie binnen. Via Boye en Dennis werd Ramon de diepte in gestuurd, waarna hij de doelverdediger van VKW koeltjes wist te passeren: 3 – 0. Aansluitend bleef Alcides duidelijk de betere. Het voordeel was wel dat VKW probeerde naar voren te voetballen. Waar De Weide vorige week zich volledig ingroef op de eigen helft in de hoop daarmee de schade zoveel mogelijk te beperken, probeerde VKW nog tot enig voetbal te komen. Dit gaf Alcides wel de nodige ruimte om tot het spel te komen dat zij graag willen spelen. Het balletje kon worden rondgespeeld, na balverlies werd er snel omgeschakeld en diverse spelers konden vlotjes in de vooruit. Zo ook onze backs, waar zowel Marnix en Jasper behoorlijk bedreven in zijn. Jasper kon zelfs zo ver mee naar voren, dat hij regelmatig in de zestien verscheen van VKW. Dit deed hij ook bij een aanval over rechts, die zijn vervolg kreeg met een stevige voorzet. De inkomende Jasper hoefde er enkel tegen aan te lopen en tot zij eigen verrassing wist hij hiermee de stand in het voordeel van Alcides uit te bereiden: 4 – 0. Niet veel later was het de beurt aan Soufian. Deze keer ging het over de linkerflank, waarbij hij uiteindelijk net buiten de zestien aan werd gespeeld. Door naar binnen te kappen wist hij zichzelf in stelling te brengen, om aansluitend met een beste curve de bal binnen te prikken: 5 – 0. Nadat Guido binnen de lijn was gekomen, was hij degene die tenslotte de zevenklapper compleet maakte. Of terwijl, hij schoot in redelijk korte tijd zowel de zesde als de zevende binnen en daarmee doet hij datgene wat van een spits wordt verwacht. Doelgericht zijn als je daarvoor de ruimte wordt geboden, of als je in de juiste positie wordt gebracht. Met deze stand werd de tweede wedstrijd in de derde periode met winst afgesloten. Volgende week hopen we dit het juiste vervolg te geven tegen Dalen, waardoor Alcides in de race blijft voor de tweede plaats op de ranglijst en het binnenhalen van de derde periode. We gaan het zien. Voor wie eveneens het live wil meemaken zal dan af moeten reizen naar Dalen zelf, aangezien het een uitwedstrijd betreft. Dus wie weet, tot dan.



 



Jan