Alcides JO19-1: Een strakke tweede

Vorige week de eerste uitwinst en daarmee weer een lichte stijging te pakken op de ranglijst. Zou prettig zijn deze stijgende lijn door te zetten tegen Oostenburg. Zij hebben na een goede start van de competitie te maken met een lichte vorm van inzinking. De laatste twee wedstrijden gingen voor hen verloren, dus de verwachting was dat zij behoorlijk gebrand zouden zijn om te gaan voor een gunstig resultaat. Aan onze jongens vandaag de eer om daar een stokje voor te steken en om de kleine reeks van achtereen behaalde overwinningen uit te breiden. Dit moest wel gepaard gaan met enkele omzettingen, aangezien Brecht fysiek nog niet in staat bleek om mee te spelen. Hierdoor mocht Ramon als spits optreden en Boye werd gestationeerd centraal in de verdediging.

Na een ietwat afwachtend begin, om zo enig beeld te krijgen van Oostenburg, hadden onze heren al spoedig in het snotje dat de gasten niet al te sterk waren in de opbouw van achteruit. Waar zij in eerste instantie iets meer in balbezit waren, nam Alcides al spoedig in de wedstrijd het initiatief over. Dat resulteerde in vlotte balveroveringen, waarna de eerste aanvallen opgezet konden worden in de richting van het vijandige doel. Waar de eerste (kleine) kansen nog niet enig succes brachten, kreeg na een goede twintig minuten Alcides een zeer riante kans om de score te openen. Na wederom een snelle omschakeling, drong Olaf de zestien in. Binnen de beruchte lijnen was hij enkel te stoppen door hem te vloeren. De verdediger van Oostenburg ging op de bon en het was Olaf zelf die mocht gaan aanleggen vanaf de elf meter. Waar hij eigenlijk altijd wel een zekerheidje is in dergelijke situaties, liet hij deze kans jammerlijk onbenut. De keeper koos de goede kant en wist zodoende de pingel te pareren. Oei, hoe zou Alcides dit tikkie verwerken en hoeveel drive zou dit Oostenburg geven? Het antwoord gaf Alcides zelf. Onze heren gingen er alleen maar fanatieker door voetballen met het idee deze tegenvaller snel recht te zetten Hoe mooi is het dan dat Olaf hier zelf één van de initiatiefnemers in was. Het was hij die aan de rechterzijde één op één kwam te staan met hun linksback. Met een snelle voetbeweging stuurde hij deze back het bos in, waarna hij zijn actie vervolgde met een strakke voorzet op Ramon. In zijn rol als spits wist hij hier wel een raad mee. Zonder zich ook maar enigszins te bedenken haalde hij direct uit. De keeper deed nog een poging om de bal met de voet de bal te pareren, maar deze actie had niet het voor hem het gewenste effect, waardoor Alcides op een 1 – 0 voorsprong kwam. Richting het eind van de eerste helft had Alcides een stuk of drie beste kansen om de score uit te bouwen. Allen voortvloeiend uit strak opgezette aanvallen, echter ontbrak het aan een goede afronding. Oostenburg kon er tot aan de rust niet al teveel tegenover zetten. Zij probeerde wel te voetballen, maar tot dan toe kwamen zij tegen dit Alcides simpelweg net wat te kort. Met deze kleine voorsprong werd de rust bereikt. Alcides had de buit nog zeker niet binnen. De tweede helft het koppie er goed bijhouden en scherp de kleedkamer uitkomen was het devies. Aangezien het tweede bedrijf voor Alcides niet altijd het beste deel van de wedstrijd was, hadden onze mannen nu eigenlijk geen keus wilden zij deze wedstrijd in hun voordeel beslissen.

In de tweede helft liet Alcides er geen gras overgroeien. Waar de voorgaande wedstrijden Alcides nogal eens niet alert genoeg aan de tweede helft begon, pakten zij het nu vanaf het begin lekker op. Achterin stond het bij de Meppelers erg goed en na balwinst werden de beide vooruitspelende linies vlot in stelling gebracht. Oostenbrug deed een poging om meer van het eigen doel te voetballen in de hoop in een vroegtijdig stadium de stand gelijk te trekken. Van deze ruimte maakte Alcides uitermate effectief gebruik. Na een goed kwartier wist Ruben een goede voorzet van rechts binnen te knikken: 2 – 0. Een geheel terechte voorspong, maar hiermee was het nog niet gedaan. Zoals gezegd bleef Oostenbrug dappere pogingen ondernemen om zelf weer aan het voetballen te komen. Echter bleef het bij hen bij pogingen, want Alcides bleef toch de bovenliggende partij. Naast dat de wedstrijd sportief verliep, waren de gasten voor Alcides een prettige tegenstander om tegen te voetballen. In het verdere verloop van de tweede helft maakte Alcides duidelijk dat zij het meeste recht hadden op de drie punten. Met enkele supersnelle en strak uitgevoerde omschakelingen werd Oostenburg op de knieën gedwongen. Eerst was het Ramon die dwars door het midden wist door te zetten na een keurige lange bal van Robin: 3 – 0. Niet veel later was het de beurt aan Olaf. Met een beste pegel schoot hij de bal diagonaal binnen: 4 – 0. Daarna was het Soufian die via links oog in oog werd gezet met de doelverdediger van de bezoekers. Met zijn alom bekende slepende bewegingen passeerde hij de keeper en prikte de bal in de korte hoek binnen: 5 – 0. Kort tegen het eind van de wedstrijd ging Soufian op herhaling. Nogmaals speelde hij de keeper uit, deze keer passeerde hij hem aan de rechterzijde en bracht hij de eindstand op 6 – 0. De drie punten bleven geheel terecht in Meppel, voornamelijk door het goede, strakke en uitermate effectieve optreden in de tweede helft. Dit wil niet zeggen dat de eerste beduidend minder was, zeker niet, maar erg prettig om te constateren dat Alcides echt wel in staat is om de gehele wedstrijd op een zeer acceptabel niveau te kunnen voetballen. Top!

Aankomende week is er even wat meer rust aangezien de herfstvakantie van start gaat. Volgend weekend geen speelronde voor onze mannen. Een weekje rust hoeft niet erg te zijn. Degenen met de laatste pijntjes kunnen goed herstellen om de eerstvolgende pot weer van de partij te zijn. Uiteindelijk dan toch eens een geheel fitte selectie? Zou erg prettig zijn. We gaan het meemaken over twee weken, dan volgt er een uitwedstrijd tegen Rolder Boys.