Alcides JO19-1: Niet echt tevreden maar wel de drie punten

Voor de tweede achtervolgende keer een wedstrijd waarvan wij als leiding weinig tot niets van de tegenstander wisten. Vorige week legde dit ons tegen Dalen geen windeieren, aangezien onze jongens nog meer aangewezen waren op het uitgaan van de eigen kwaliteiten. Alleen maar sterk, lijkt mij. Vandaag op dezelfde wijze maar de wedstrijd ingaan.

In eerste instantie liet Alcides het Westerborkse VKW tot op eigen helft komen. We kregen daardoor redelijk snel een beeld van wat de gastheren voetballend in hun mars hadden. Om heel eerlijk te zijn gaf ons dit wel het beeld dat hier iets te halen kon zijn. Kwalitatief waren wij van mening dat de geel-zwarten meer in hun mars hadden. Voornamelijk op het technische vlak. Zoals meerdere tegenstanders in deze competitie, moest VKW het meer hebben van hun inzet en de fysieke duels. Hier hadden we al vaker mee te dealen gehad. Snelle balcirculaties dan maar om de duels te ontlopen. Brecht beleefde één van zijn mindere wedstrijden. Al vroeg in de wedstrijd kreeg hij te maken met het fysieke spelletje van VKW. Een opstuiterende bal in het centrum van onze verdediging, probeerde hij al koppend naar voren te spelen. Eén van hun aanvallers kwam bij hem binnen vliegen. Beide heren klapten behoorlijk met de hoofden tegen elkaar. De VKW’er overleefde dit duel, Brecht daarentegen bleef versuft liggend en duizelig achter op de grasmat. In het veld werd getracht hem weer goed op de benen te krijgen, maar dit lukte in eerste instantie niet. Buiten de lijn werd het ten tweede male geprobeerd, maar helaas moest Brecht uitstappen. Het ging echt niet. Later bleek dat hij een lichte vorm van hersenschudding aan dit duel had overgehouden. Beterschap Brecht en hopelijk snel weer van de partij. De wedstrijd ging vervolgens verder en Jordy werd binnen de lijnen gebracht, waardoor de geel-zwarten weer met elf man in het veld stonden. Na enige tijd nam Alcides steeds meer het heft in handen. Voetballend was het niet altijd even netjes, slordig in aannames en passing, maar VKW wist hier niet van te profiteren. Sterker nog, Alcides stroopte de mouwen op om al in een vroeg stadium hun minder succesvolle acties direct weer recht te zetten. Lukt het voetballend wat minder, dan kan het altijd nog met wat extra positieve strijd en inzet. Gedurende de eerste helft wist Alcides het overwicht uit te drukken in een voorsprong. Ramon werd halverwege de tweede helft in balbezit gebracht. Zag de ietwat ver voor het doel staande keeper, die niet al te hoog van de grond kwam. Met een lepe boogbal wist hij de keeper het nakijken te geven en bracht daarmee Alcides op voorsprong: 0 – 1. Nu effe dordrukken en mogelijk dat VKW daarmee al in een redelijk vroeg stadium op de knieën kon worden gedwongen. Dit liet dan toch nog wat lang op zich wachten. Richting de pauze wist Boye alsnog de stand te verdubbelen in het voordeel van de Meppelers. Een goede actie van Dennis, gevolgd door een dito voorzet, wist Boye diagonaal via de onderkant van de linkerpaal binnen te lopen: 0 – 2. Aangezien Alcides het met net en verzorgt voetbal vandaag niet kon redden, moest er behoorlijk strijd geleverd worden om VKW van zich af te houden. Ook de snelle omschakeling was voor onze jongens een wapen om VKW het lastig te maken. Toch ook hier liet de zuiver- en netheid van het spel hen vandaag wat in de steek. Dit moest de tweede helft beter.

Na de pauze leek Alcides het beter op te pakken. Met druk op de tegenstander kon er verder van het eigen doel worden gevoetbald en werden er al in een vroeg stadium de eerste kansen gecreëerd. Daar waar er de mogelijkheid lag om de score uit te breiden, lieten de Alcideanen jammerlijk de kansen onbenut. Daar waar je de doelpunten dan weer niet verwacht, viel die dan toch. Robin Klomp was ditmaal de gelukkige. Een als voorzet bedoelde bal, viel als een pracht lob over de keeper heen bij de tweede paal binnen: 0 – 3. De wedstrijd zou hiermee toch gespeeld moeten zijn? De realiteit was echter anders. Alcides probeerde de score nog verder uit te bouwen, maar de onzuiverheden namen hand over hand toe. Het spelbeeld van de eerste helft, waarbij Alcides wel de werklust liet zien maar niet het combinatievoetbal, werd hernieuwd zichtbaar. Het wilde eenvoudig weg maar niet lukken. Door deze onzuiverheden kwam VKW vervolgens meer in balbezit. Om te zeggen dat zij daardoor het heft meer in handen namen, is iets teveel gezegd, maar de mogelijkheden om op de helft van Alcides te spelen namen wel toe. Veel kansen wisten zij daaruit niet te creëren, maar van de kansen die zij kregen schoten zij er wel twee op knappe wijze binnen. Beide keren was het hun nummer tien, die net buiten de zestien tweemaal de bal heerlijk op de slof nam. Niet leuk voor ons, maar twee pracht goals waren het wel: 2 – 3. Het zou toch niet? De eerste uit-overwinning zou toch niet aan onze neus voorbij gaan? Gelukkig liet Alcides het zo ver niet komen. De laatste 10 minuten wisten onze mannen met enkele uitvallen voor enig gevaar te zorgen, waardoor VKW ook weer wat achteruit moest. In de laatste paar tellen van deze wedstrijd, was het Olaf die de bal in het lege doel wist te prikken. Een goede voorzet van Dennis vanaf links ging zowel voorbij aan de keeper, als aan twee verdedigers die voornamelijk de eerste paal afdekten. Bij de tweede stond Olaf die dus mooi gebruik maakte van dit buitenkansje: 2 – 4. Hiermee was het gedaan en zat de wedstrijd er op. Zeker niet de mooiste overwinning van Alcides maar wel een belangrijke. Het was de tweede achtereen en de eerste buitenshuis. Daarnaast is het ook goed, dat ook dergelijke mindere partijen, althans wat het spel betreft, op inzet gewonnen kunnen worden. In dat opzicht zijn het simpelweg de punten die tellen en die belangrijk kunnen zijn zodra het nog ergens om mocht gaan. In de pocket en vooruit kijken naar volgende week. Oosterburg komt dan naar Meppel. Zal ook zeker niet gemakkelijk worden. Zij waren tot twee weken terug nog ongeslagen. De laatste twee partijen sloten zij af met verlies, waardoor Alcides hen na deze wedstrijd op de ranglijst voorbij is gegaan. Zij willen natuurlijk zo snel mogelijk de draad weer oppakken in gunstige zin. Naar verwachting komen zij dus gebrand naar Meppel, waar een Alcides hen zal opwachten die gebrand is om het aantal overwinningen achtereen uit te willen breiden. Kan dus wel eens interessant worden. Meemaken? Wees er dan bij volgende week om 14.30 uur.