Alcides laat onnodig punten liggen

Nederlaag in Malden

Alcides is er niet in geslaagd de derde wedstrijd op rij te winnen. Er werd wel voor de derde opeenvolgende wedstrijd in dezelfde opstelling gespeeld, maar het resultaat was afgelopen zondag niet hetzelfde.
Toch speelde Alcides een gedegen pot, waarin het absoluut onnodig tegen een nederlaag opliep.
Beide ploegen toonden respect voor elkaar en speelden vanuit een strakke organisatie, waardoor zich een tactisch schaakspel ontspon. Het leverde beide ploegen in de eerste helft precies één kans op. De eerste voor Juliana in 20e minuut voor Custers, maar doelman Bas Van Wegen pareerde knap.
De grootste kans was echter aan de andere kant te noteren, vlak voor rust schoot Yannick Kaluzi oog in oog met doelman Wijers de bal echter te slap in.
In de tweede helft hetzelfde spelbeeld met weinig kansen over en weer, dat de openingstreffer uit een dode spelsituatie kwam was in dat opzicht vrij logisch. Vanuit een corner kon de volledig vrij staande Creemers vanaf twee meter de bal bij de tweede paal binnenschieten.
Nog geen twee minuten later leek de wedstrijd definitief beslist te worden, maar de harde inzet van Custers ging via de onderkant van de lat terug het veld in.
Alcides ging op zoek naar de gelijkmaker en wederom Kaluzi had deze ook moeten scoren, maar hij gleed weg op het zompige klei-veld waardoor zijn schot de echte power mistte.
Juliana profiteerde van de extra ruimte die op het veld ontstond en een kwartier voor tijd kon Hoogakker na een kolossale verdedigingsfout bij Alcides alleen op van Wegen afgaan. In eerste instantie redde de paal, in tweede instantie Van Wegen, maar in derde instantie faalde Hoogakker niet.
In het vervolg creëerde Alcides nog het nodige gevaar en had de goed ingevallen Rik-Jan De Groot de bal nog voor het intikken, maar ook hij gleed weg waardoor hij een teenlengte tekort kwam, Alcides claimde nog een strafschop, maar deze werd niet gegeven en dus bleef de nul voor Alcides op het scorebord staan.
In de laatste 10 minuten van de wedstrijd maakt Sohrab Van Dijk nog zijn opwachting. De A-junior maakte vorig seizoen al z'n debuut in het 1e van Alcides tegen Hercules en blijft zich goed ontwikkelen.

De Alcideanen liepen met een kater van het veld. “Deze wedstrijd hadden we nooit mogen verliezen, twee stomme goals tegen en zelf een paar gigantische kansen er niet inschieten, dat mag gewoon niet” aldus captain Eric-Jan Lijzen.
Zaterdag om 18.00 uur wacht de thuiswedstrijd tegen stadsgenoot MSC.

Opstelling Alcides: Van Wegen; B. Sparenberg (De Vries); Reijnen; Blokzijl: Takens; Bosch (de Groot); Bosman; Lijzen, Zwikker; Visscher; Kaluzi (Van Dijk).

Punten speler van het jaar Tweenul.nl
Taco Reijnen 3 punten
Bas Van Wegen 2 punten
Eric-Jan Lijzen 1 punt