Alcides MB1 nog steeds ongeslagen

Alcides MB1 heeft zaterdag een serieuze aanval op haar fiere koppositie afgeslagen. Thuis tegen FC Meppel MB1 werd het 1-1 en daarmee zijn de oogappels van het trainersduo Patrick en André nog steeds ongeslagen.
Voorafgaand aan deze derby had de technische staf trouwens getekend voor deze uitslag. Goalgetter Daniëlle is immers geruime tijd uitgeschakeld door een enkelblessure en dus moest een list worden verzonnen om de groen-witte stadgenotes op het verkeerde been te zetten. Libero Tessa stond ditmaal in de spits, Danique was laatste vrouw en Dionne begon op de bank. Gelukkig was Laura wel weer fit genoeg om onder de lat te staan.
De nieuwe tactiek pakte aanvankelijk echter verkeerd uit. FC Meppel schoot ijzersterk uit de startblokken en kwam binnen vijf minuten al op 0-1. Dat de tweede tegentreffer daarna uitbleef, mocht een wonder heten. Alcides kon er aanvallend zo goed als niets tegenover zetten en op het middenveld ging het vooral in de persoonlijke duels nogal eens mis.
Halverwege de eerste helft werd het gewaagde experiment dan ook ijlings teruggedraaid. Tessa nam haar vertrouwde plek centraal achterin weer in, Danique schoof door naar het middenveld en invalster Dionne werd de nieuwe aanvalsleidster. En zie: het begon daarna meteen beter te lopen bij Alcides. FC Meppel werd in de resterende fase tot de pauze overvleugeld en de 1-1 in de 32e minuut was dan ook verdiend te noemen. De gelijkmaker werd ingeleid door Jade, met een vlammend schot op de lat. In de rebound toonde Dionne zich een ‘gouden wissel’. Ze raakte de bal niet hard, maar wel zuiver en verraste daarmee de keepster van FC Meppel.

In de tweede helft vloeiden de krachten bij Alcides langzaam weg. Aanvallend gezien konden de meiden bijna geen vuist meer maken en in de laatste twintig minuten begon FC Meppel aan een langdurig offensief. Het was zo nu en dan billenknijpen langs de kant, want er deden zich diverse hachelijke situaties in het strafschopgebied van Alcides voor. Keepster Laura en de verdedigsters Romy, Kyra, Tessa, Angelique en Odette hielden echter tot het bittere eind stand en stonden daarmee aan de basis van een zwaarbevochten gelijkspel.

De kenners waren het er na afloop over eens: Alcides had een punt gewonnen en FC Meppel had twee punten verloren…  Complimenten voor jullie grote inzet!