Alcides MB1 update

De meiden van het trainersduo Carl Furda en Bart Timmerman hebben inmiddels vier wedstrijden achter de rug.  Twee in de beker en twee in de competitie.  


Alcides MB1 - Urk MB1 5-0


De eerste bekerwedstrijd was  thuis tegen Urk. Van al onze vooroordelen bleek niets te kloppen. In plaats van grote sterke meiden verscheen er een team met  frêle meisjes.  Deze eerste wedstrijd werd er gelijk al keurig gevoetbald. Uiteindelijk werd er eenvoudig met 5-0 gewonnen.


Tollebeek/Nagele MB1 - Alcides MB1 0-1


De tweede bekerwedstrijd  werd in de polder tegen Tollebeek/Nagele gespeeld. De eerste twintig minuten werd er goed gevoetbald. Een handvol kansen werd gecreëerd maar helaas wilde de bal er niet in. Daarna zakte het niveau. De tweede helft richtte Alcides zich weer op . Het was eenrichtingsverkeer  richting het doel van  Tollebeek/Nagele, maar ook nu wilde de bal niet in het doel. Hun keepster speelde overigens een puike partij en met haar verre uittrap zorgde ze tevens voor het grootste gevaar. Vlak voor het eindsignaal moest ook zij capituleren en gingen de drie punten  mee naar Meppel.


HH97 MB1 - Alcides MB1 2-1


Deze najaarscompetitie werd in Hollandscheveld tegen HH97 geopend. De meiden hadden wat moeite met het fysieke HH. Na een 1-0 achterstand maakte Alcides de gelijkmaker.  De meiden waren nog maar net klaar met juichen of de bal lag al weer in ons eigen doel. Opnieuw moest de jacht  op de gelijkmaker worden geopend.  Het spel was voor Alcides maar omdat het doelpunt uitbleef, waren de punten voor HH97.


Alcides MB1 - MSC MB1 6-0


Aangezien deze wedstrijd in de categorie risicowedstrijden viel, duldde de scheidsrechter  geen publiek op het veld. De wedstrijd werd even stilgelegd om iedereen achter de hekken te krijgen.


Deze  tweede competitiewedstrijd werd met 6-0 gewonnen. Na een sterke en doelpuntrijke openingsfase  liep Alcides uit naar een comfortabele 3-0 . Helaas verdween daarna de glans van de wedstrijd.  Er werden wel volop kansen gecreëerd maar  slechts een paar daarvan werden benut.  Dit mede door hun goede keepster. De teller bleef  uiteindelijk op  zes steken.


Een domper is dat Dionne, net terug van een langdurige knieblessure, nu met haar enkel in het gips zit. In de wedstrijd tegen MSC kneusde zij haar enkel. Dionne veel sterkte en we hopen dat je snel weer op het veld staat.