Alcides MO19-1, een dubbele ontmoeting met VHK MO19-1

Voor zowel de beker als voor de competitie ontving Alcides MO19-1 de voetbalsters uit Sint Jansklooster. Deze ploegen komen elkaar al enkele jaren tegen en zijn zeer aan elkaar gewaagd. Een mooie vuurdoop dus voor de nieuwe trainer/coach Roel de Jong.

Op 18 februari werd het bekerduel uitgevochten. De geelzwarten startten voorspoedig. Een prachtige pass van Pien werd kundig door Dionne ingeschoten 1-0. Vlak voor rust verdubbelde ze de voorsprong. Toen Maaike Alcides in de tweede helft op 3-0 zette, leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar de meiden uit Sint Jansklooster gaven niet op en kwamen terug tot 3-2. Met nog 20 minuten te spelen werd het weer erg spannend. Het lukte beide partijen niet meer om te scoren, waardoor Alcides verder mag bekeren. Op 25 maart is de volgende bekerwedstrijd tegen SC Veenwouden.

Op 25 februari oefende MO19 tegen Alcides JO17-3. Door wat spelerstekorten kregen beide teams enkele spelers van JO17-2. Vooral de afstandsschoten van de jongens deed het Alcides meidenteam de das om. Ondanks het verlies was het een nuttige en plezierige oefenpot.

Op 4 maart was daar weer VHK MO19-1, maar nu in het kader van de competitie. Het eerste kwartier kwam Alcides moeilijk op gang. Na ruim een kwartier pakte het toch de leiding. Na een schitterende rush van Barbara aan de linkerkant bediende ze Maaike op maat die de bal in het doel werkte, 1-0. Een kwartier later zeilde een schot van Dionne over de keeper, 2-0. VHK maakte daar echter snel weer 2-1 van. Dat was ook de ruststand. In de tweede helft vergrootte Maaike de voorsprong, 3-1. Met de vorige wedstrijd in gedachte was een extra doelpuntje erg welkom geweest. Die kwam niet, maar de tegentreffers van VHK wel. Het vocht zich terug en 8 minuten voor tijd was het 3-3. Daarna zette Alcides nog alles op alles. VHK kreeg de bal nauwelijks uit het eigen doelgebied, maar de Alcideanen kregen hem niet in het Kloosterse doel. Eindstand 3-3. Volgende week reist Alcides naar Harlingen voor een pot tegen de Zeerobben.