Alcides MO19-1 naar bekerfinale

(foto: Dirk Bouma, Zeerobben)

Het vereiste enige organisatie om deze halve finale voor de KNVB beker tegen competitiegenoot Zeerobben MO19-1 te kunnen spelen. Twee speelsters moesten van de Waddeneilanden komen en de wedstrijd werd van Meppel naar Harlingen verzet.

Het was de moeite meer dan waard. Alcides MO19-1 legde een puike partij op de mat en boekte een prachtige 0-5 overwinning. Daarmee plaatste het zich overtuigend voor de  bekerfinale op 10 juni in Emmen.

Vanaf de eerste minuut dicteerde Alcides de wedstrijd. De Zeerobben werden op eigen veld vastgezet en konden niets anders doen dan de Meppeler aanvallen proberen te pareren. Na een kwartier spelen kwam Alcides op voorsprong (0-1). Het spelbeeld daarna veranderde niet veel. Het waren de Meppelers die aanvielen en de Harlingers die verdedigden en op de counter loerden.  Het lukte Alcides niet om de voorsprong te vergroten. Onder andere de knie van de keepster en de paal stonden  in de weg.  Bijna verslikte de uitstekende Meppeler defensie zich nog in een counter van de Zeerobben. Dagmar wist de tegentreffer te voorkomen. De 0-1 was dan ook de ruststand.

In de rust was dan ook de conclusie dat aan Alcides kant eigenlijk alles goed ging, maar dat dat nog met doelpunten beloond moest worden.

In de tweede helft nam Alcides direct het heft weer in handen. Na twee minuten spelen kwam de beloning. Een in de rust bedacht cornerplan had direct zijn uitwerking. Bedenker Pien loeide de bal zelf in het doel, 0-2. Nog geen vijf minuten later ging Tessa op avontuur. Het avontuur eindigde met een pegel in de rechterbovenhoek, 0-3. De hardwerkende Robbenvrouwen leken geknakt, de momenten dat de Harlingers op de Meppeler helft kwamen werden nog schaarser.  Alcides bleef de druk houden en wist verder uit te lopen. Maaike tekende de 0-4 aan na voorbereidend werk van Barbara en met een kopbal bepaalde Odette de eindstand, 0-5.

Een prachtige fotoreportage van deze wedstrijd van Zeerobben-clubfotograaf Dirk Bouma kan je vinden op de site van de Zeerobben.

Op 10 juni speelt Alcides MO19-1 in Emmen de bekerfinale tegen Gorecht MO19-1. Eventueel verstrekte (vakantie)verloven rond die datum worden bij deze ingetrokken.

Opstelling Alcides MO19-1: Pien Breedveld, Maureen Furda, Maaike Gommans, Barbara de Grouw, Renée Heskamp, Lisanne van den Heuvel, Mette Kamerling, Danique Meerzorg, Odette Robaard, Angelique van der Slikke,  Dionne Spijkerman, Jade Sinkgraven, Tessa Striethouldt, Dagmar Wever