Alcides MO19-1 twee keer winst

18 maart 2017 Alcides MO19-1 - Buitenpost MO19-1  4-1

Deze tweede competitiewedstrijd begon uitermate stroef. De geelzwarten speelden ondermaats en na een half uur kwam Buitenpost op voorsprong door een ongelukkige eigen goal (0-1). Misschien schudde dat de geelzwarten wakker, want daarna begon het wat te draaien. Nog voor de rust werd de achterstand omgezet in een voorsprong (2-1). De tweede helft was beduidend beter, de Alcides-meiden controleerden de wedstrijd en liepen uit naar 4-1.

25 maart 2017 Alcides MO19-1 - Veenwouden MO19-1 12-0

Deze kwartfinale van de beker ging van een leien dakje. Het eerste doelpunt was gelijk het mooiste. Na drie minuten verschalkte Lisa de keepster met een listig hakje. Na een kwartier spelen werd het 2-0 en leek de wedstrijd al gespeeld. Behoudens een enkele uitval van de Friezinnen was het eenrichtingsverkeer richting het Veenwoudse doel.  Met een stand van 5-0 gingen de teams aan de ranja. In de tweede helft bleven de geelzwarten onverminderd het Friese doel opzoeken.  Het combineerde nog iets beter dan in de eerste helft en de score werd opgevoerd. De 10-0 van Maureen met het hoofd was een mooie maar daarmee was de koek nog niet op. De teller stokte bij 12-0.

Daarmee gaan de Alcideanen naar de halve finale van de beker, die ongetwijfeld niet zo gemakkelijk zal gaan verlopen.