Alcides O17-1 begint bekeravontuur in Genemuiden.

Zaterdag 20-08 Genemuiden

Sc Genemuiden-MvvAlcides O-17-1

What happens in the Renault Clio, stays in the Renault Clio…

Dat was toch wel het motto voor de eerste (beker)wedstrijd van Alcides B1 seizoen 2016/2017.
Met een selectie waarin nog een aantal spelers ontbraken en er dus wat weinig wissels op de bank zaten, reisden we vol goede moed af naar Genemuiden. Genemuiden uit altijd lastig, maar ’t was beker, motto was bekend en vooral lekker voetballen.

En dat deed Alcides B1, zeker in de eerste helft. De groen/witten kwamen niet veel op onze helft, en met mooi voetbal kwam onze B1 vaak dreigend bij het Genemuidensedoel. Helaas wisten we die eerste helft niet om te zetten in een, mijns inziens, terechte voorsprong. Kansen waren er wel, doelpunten niet. Met 0-0 gingen we dan ook de kleedkamer in.

De tweede helft was nog maar net begonnen of het eerste doelpunt van Genemuiden was een feit. Volgens mij binnen de minuut gevolgd door het tweede doelpunt.

Oeps, beetje tegen de verhoudingen in en Alcides ging dan ook op jacht naar de aansluiting. Dat ging niet zo mooi als in de eerste helft, maar de effectiviteit ging wel omhoog. De aansluiter werd mooi ingekopt en onze gelegenheidsspits (???) maakte knap de gelijkmaker.

En waar de 2-3 wel een beetje in de lucht hing, verloren we toen de controle over de wedstrijd en vergaten we het voetballend op te lossen en daar is Genemuiden gewoonweg te goed voor. Die maakten daar handig gebruik van. Een nieuwe regel, blessures buiten het veld behandelen en doorvoetballen, bracht ons even in een 11-10 situatie en de 3-2 was een feit. Lars hield ons daarna nog knap in de wedstrijd met het nodige vliegwerk en nog steeds was alles wel mogelijk.

Toch was het Genemuiden die de 4-2 kon maken.

Jammer, maar veel moois voor het nieuwe seizoen gezien!! Gaat wel goed komen de inzet was er nu de conditie nog ;-)

En…. What happened in the Clio, stays nog steeds in de Clio ;-)