Alcides ondanks strijdlust onderuit

3- 1 verlies tegen NEC

Alcides heeft afgelopen zondag in Nijmegen een nederlaag moeten incasseren.
Tegen NEC speelde de ploeg van Eduard Lindeboom een goede wedstrijd die twee kanten op gekund had, maar de punten bleven uiteindelijk op de "Eendracht".

Bij Alcides stond de 19 jarige Danny Bos (voor het eerst in de basis) onder de lat. Hij keepte een uitstekende wedstijd en onderscheidde zich met name in de eerste helft met enkele zeer mooie reddingen.
In die eerste helft wilden beide ploegen op de aanval spelen en waren er voor beide doelen een aantal goede kansen te noteren. Alcides voelde zich de bovenliggende partij, maar de kleedkamers werden opgezocht met de brilstand.

Na de rust ontspon zich hetzelfde spelbeeld. Naïef verdedigen was de oorzaak van de 1-0 na tien minuten spelen in de tweede helft. Combinerend door het centrum kwam Dos Santos vrij voor het doel en kon eenvoudig afronden.
Alcides moest dus op zoek naar de gelijkmaker. Björn Zwikker schoot de bal vanaf twintig meter onderkant lat, maar de bal passeerde helaas niet de doellijn. NEC kwam vlak daarna zelfs op 2-0, wederom ingeleid door slecht verdedigen scoorde Dos Santos zijn tweede met een lob over de uitgekomen Bos.
De aansluitingstreffer viel vrijwel direct daarna, voorbereidend werk van Yannick Kaluzi gaf Rik-Jan De Groot de mogelijkheid om de aansluitingstreffer te scoren.
Kaluzi pakte hierna snel de bal uit het doel om de aftrap te laten nemen, waarna hij door NEC keeper Kluis werd nagetrapt. De grensrechter die het zag gebeuren, hield z'n vlag naar beneden, de scheidsrechter die het niet had gezien gaf Kluis en Kaluzi beiden geel.
Even later wuifde scheidsrechter Van den Elzen een overduidelijke handsbal weg, de aanval ging door en leidde tot een strafschop voor NEC na een overtreding van Dennis Blokzijl.
Ryan Van Dijk pakte het cadeautje uit en schoot NEC op 3-1.
Alcides had nog twintig minuten om wat aan de achterstand te doen, maar het aanvalsspel was te gehaast waardoor echte kansen niet gecreëerd werden en 3-1 de einduitslag was.
Een nederlaag die niet goed voelde, maar het spel in met name het eerste uur en de aan de dag gelegde werklust geven de Alcideaan moed voor de volgende thuiswedstrijd tegen RKHVV.

Opstelling Alcides: Bos, Takens, Reijnen, Blokzijl, Bosch (B. Sparenberg), Assenberg (Van der Tuuk), Bosman, Zwikker (Van Limburg), Visscher, Kaluzi, De Groot.