Alcides onderuit in stadsderby

4-1 nederlaag tegen MSC

Alcides speelde zaterdag een redelijk goede eerste helft, creëerde drie uitgespeelde kansen, maar wist niet te scoren. MSC creëerde in diezelfde 45 minuten ook drie kansen, waaruit het één keer wist te scoren. Een 1-0 ruststand en een aantal goede kansen, dan lijkt er niet zo heel veel mis. Ware het niet dat Alcides met 10 man de kleedkamer opzocht na twee gele kaarten voor Dennis Blokzijl.
Twee terecht gegeven gele kaarten overigens, één voor spelbederf en één voor een harde ovetreding, die het verloop van de wedstrijd zouden bepalen. Frustrerend hierbij was dat de scheidsrechter verzuimde ook kaarten te trekken voor de tegenstander. Spelbederf van Bakker werd niet bestraft en ook pittige overtredingen van Macedo, Fidom, Besuijen en Schonewille konden op genade rekenen van de leidsman. Schonewille zette in het voorbij gaan zijn knie tegen het hoofd van op de grond liggende Martijn Bosman, de scheids zag het, gaf voordeel, maar verzuimde om daarna alsnog een kaart trekken.

In de tweede helft speelde Alcides vanaf het begin één op één achterin en er  waren daardoor in de beginfase nog twee kansen te noteren voor Alcides, maar gescoord werd er wederom niet. Toen vervolgens MSC de 2-0 maakte was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. MSC zou zaterdag drie keer scoren uit een standaardsituatie en uiteindelijk winnen met 4-1.

Wedstrijden als deze worden beslist op details en bij Alcides waren die details zaterdag niet goed voor elkaar.
Een terechte nederlaag voor Alcides derhalve, wat niet thuis gaf toen dat van de ploeg gevraagd werd.