Alcides pas in slotfase onderuit tegen Alverna

Alcides hield lang zicht op resultaat tegen Alverna, maar in de slotfase moesten de geel-zwarten alsnog hun meerdere erkennen in de ploeg uit Wijchen. Theo Dams en Jihad Ouchene zorgden voor 0-2 waardoor Alcides onderaan blijft staan.
Alcides was voetbaltechnisch de mindere ploeg en kon voor rust aanvallend geen vuist maken.
Het had in doelman Danny Bos de uitblinker en zag Bos met enkele knappe reddingen ervoor zorgen dat de thuisploeg zonder schade de rust haalde.
Na de pauze bleef Danny Bos Alcides in de race houden. In de 70e minuut kreeg de thuisploeg de grootste kans via Roy Visscher. Hij schoot over en mistte zo de kans op een voorsprong.
Tien minuten later was het Theo Dams die Alverna wel aan de leidning bracht. Hij schoot een afvallende bal schitterend binnen, 0-1. Alcides speelde in de slotfase alles of niets en gaf daarmee ruimte weg. Jihad Ouchene profiteerde daarvan en schoot de 0-2 eindstand op het bord. Alcides heeft door de nederlaag nog steeds een achterstand van 6 punten op Rohda Raalte en lijkt met nog zes duels te gaan degradatie nauwelijks meer te kunnen ontlopen. [Bron: MeppelerCourant.nl]