Alcides-Staphorst C1 04-10-2014

De streekderby tegen Staphorst stond vandaag op het programma.

Om 13:00 uur was de aftrap, en vanaf de aftrap was er eigenlijk maar 1 ploeg die wilde voetballen. Weliswaar gaf onze laatste man, die overigens verder een uitstekende partij voetbalde,een klein cadeautje weg aan Staphorst in de 3de minuut van de wedstrijd en was het zijn tweelingbroer die zijn doel schoon hield, was het toch Alcides wat de klok sloeg. We konden de rust goed bewaren en het balletje van voet naar voet laten rondgaan zonder dat Staphorst daar ook maar iets tegen kon doen. Leverde dit kansen op, nou niet echt. Wel plenty mogelijkheden op een schiet, doelkans, maar echt uitgespeelde kansen nee. Toch was uit de kluts dat we de 1-0 konden maken. De 2-0 kwam al gauw daarna, en dat was er 1 uit boekje mooie uitgespeelde aanval die snoeihard tegen de touwen werd gedrukt van dichtbij door 1 van onze spitsen. Daarna werd het rommelig onze middenvelders waren moe doe vroegtijdig druk zetten en konden het niet meer belopen om terug te verdedigen. Werd Staphorst dan gevaarlijk, nee dat niet onze verdedigers letten goed op. Alles wat ook maar enigszins gevaarlijk kon worden werd geneutraliseerd. Dit resulteerde in 2-0 ruststand.
 Het beeld van de laatste 10 minuten van de eerste helft bleef tijdens de tweede helft. Een rommelig Alcides tegen een goed gegroepeerd Staphorst. Er moest een eigen doelpunt aan te pas komen om de 3-0 op het scorebord te brengen. Daarna was de weerstand wel geknakt bij Staphorst maar dit resulteerde niet in uitgespeeld kansen en veel doelpunten. Gelukkig konden we er nog eentje bij in prikken, en werd deze wedstrijd toch eenvoudig omgezet in 3punten.
 Hopelijk kunnen we volgend week weer het mooie tikkie takkie voetbal zien in de volgende derby tegen Fc Meppel.
 Einduitslag 4-0.