Alcides tevreden met punt

Winfried Tromop man of the match

Alcides speelde vandaag de thuiswedstrijd tegen Rohda Raalte. Beide ploegen staan lager dan vooraf ingeschat door zowel insiders als outsiders.
Bij Alcides was de uitoverwinning tegen De Bataven een flinke opsteker, terwijl Rohda tegen SWZ tegen een zoveelste (onterechte?) nederlaag was aangelopen.
Alcides speelde een goede eerste helft en nam verdiend de voorsprong. Frank Kuurman, de man in vorm de laatste weken, schoot vanaf links fantastisch binnen.
Meteen hierna leek Taco Reijnen de 2-0 binnen te koppen, maar zijn inzet werd door een Rohda verdediger gekeerd.
Rohda zette hier twee grote kansen tegenover, maar geen doeltreffendheid.
Even later viel Bas Bloemen uit met een kuitblessure.
Een kwartier voor de rust had Rohda een (terechte) strafschop nodig om op het scorebord te komen (strafschot benut door Boerloerditti). De pengel werd overigens gegeven voor hands van Winfried Tromop, die zou uitgroeien tot 'man of the match' bij Alcides.
Na de pauze was het vooral Rohda wat aanspraak maakte op de overwinning, waarbij gezegd moet dat ondanks een veldoverwicht en een goed schot wat prachtig gepakt werd door Bas Van Wegen, de ploeg uit Raalte weinig creëerde. Een verkeerd genomen vrije trap van Martijn Bosman gaf uiteindelijk Zandvliet de mogelijkheid om op rechts op te 'stomen' en heel knap de 1-2 in de korte bovenhoek binnen te schieten.
Het was blijkbaar hetgeen Alcides nodig had om het initiatief weer te pakken en Rohda onder druk te zetten. Jeffrey Bosch schoof door naar het middenveld en Reijnen werd gewisseld voor de kopsterke verdediger Kevin de Vries. Alcides ging achterin één op één spelen. Met resultaat, Kuurman gaf perfect voor op Özhan Kardag, die in eerste instantie de keeper op z'n weg trof, maar in tweede instantie liggend op de grond de gelijkmaker in de bovenhoek tikte. Alcides maakte daarna nog aanspraak op de overwinning, maar het bleef bij 2-2.

Een wedstrijd die eindigde in een terechte puntendeling welke voor Rohda, gezien het scoreverloop, toch enigszins zuur voelde.
De wedstrijd werd ontsiert door talloze gele kaarten, waarbij Rohda trainer Maatman terecht opmerkte dat vrijwel alle kaarten in  beide kampen op zak gehouden hadden mogen worden door de leidsman.

Alcides is komend weekend vrij. Tijd om op adem te komen en wie weet dat er enkele geblesseerden terug kunnen komen. Sebastian Sparenberg heeft er in ieder geval al weer 45 minuten opzitten in het tweede.