Alcides verliest van SWZ

Na erbarmelijke tweede helft

Voor Alcides ging het vandaag eigenlijk nergens meer om, al een paar weken is de ploeg 'veilig' en vandaag stond er voor zowel SWZ Boso Sneek en Alcides slechts prestige en de strijd om de vierde positie op de ranglijst op het spel.
Alcides en Sneek speelden een redelijke eerste helft, waarbij het balbezit voor Alcides was, waaruit het een aantal goede kansen creëerde, en Sneek vooral in de omschakeling een paar keer gevaarlijk werd. Eén van die keren werd in een treffer omgezet en dus werd er gerust met een 1-0 voorsprong voor SWZ Boso Sneek.

In de tweede helft speelde Sneek het zelfde spelletje, maar Alcides speelde een erbarmelijke tweede helft. De Alcideanen wisten nauwelijks nog kansen te creëren en speelden mat en zonder passie. Sneek kon eenvoudig uitlopen naar 4-0 en Alcides zette daar helemaal niets tegenover.
Te veel spelers gaven vandaag niet thuis en bleven ver onder hun gebruikelijke niveau.
Was er dan niets positiefs te melden vandaag uit het Friesche? Jawel, Sebastian Sparenberg speelde een uitstekende wedstrijd, Martin Van 't Ende maakte na acht maanden blessureleed zijn rentree in Alcides 1 en A-junior Alexander Boom maakte twintig minuten voor tijd zijn zeer verdienstelijke debuut.
Volgende week ontvangt Alcides tijdens de laatste wedstrijd van dit seizoen de kersverse kampioen van de Hoofdklasse C, USV Hercules uit Utrecht.