Alcides verslaat vv Emmen

Alcides heeft zondagmiddag op eigen veld verdiend met 4-3 gewonnen van vv Emmen. De ruststand was 2-2.
De bezoekers namen al na vijf minuten een 0-1 voorsprong via een vrije trap van Sem Nijkamp, maar daarna waren de betere kansen voor de Meppelers. In de 33e minuut trof Frank Fokke dan eindelijk doel, toen hij een corner van Martin van ’t Ende binnenkopte: 1-1. Enkele minuten later stond het ook al 2-1. Bram Komduur raakte de lat, maar vervolgens was het Van ’t Ende die alsnog in de roos mikte. Nog voor rust werd het echter 2-2 door Boris Rasevic, die attent reageerde en via de rebound scoorde.Voetballend vermogen
In de tweede helft bleef deze tussenstand vrij lang op het bord staan, waarbij Alcides aantoonde over het meeste voetballend vermogen te beschikken. Een kwartier voor tijd bracht Frank Fokke met z’n tweede treffer Alcides hernieuwd op voorsprong, op aangeven van Jermain Wobbes: 3-2. Ryan Luyckx vergrootte twee minuten later de marge naar twee.Deze 4-2 leek de beslissing, maar toch werd het uiteindelijk nog spannend op sportpark Ezinge. In de 90e minuut was Peter Fokke zo ongelukkig om zijn eigen doelman Danny Bos te passeren (4-3) en in de allerlaatste seconde moest de Alcides-doelman alles uit de kast halen om een kopbal van Dries-Jan Bal te keren en zo de 4-4 te voorkomen. Daarmee zouden de Emmenaren overigens ook te veel hebben gekregen. (Bron: Meppelercourant.nl)