Alcides wint van FVC

Maar verliest de derde helft
FVC en Alcides vieren feest in de kantine (Foto: Twitter @alcidesmvv)

Zondag speelde Alcides tegen de hekkensluiter van de Hoofdklasse C, FVC uit Leeuwarden. De “Friesche” ploeg pakte vorig seizoen in de overture meteen drie punten van jawel Alcides, dit seizoen moet het nog steeds wachten op het eerste puntje.

Beide ploegen speelden in Alcides shirts, aangezien de scheidsrechter het tenue van FVC teveel op het geel van Alcides vond lijken, bijzonder aangezien FVC vorig seizoen wel gewoon in het geel-groen-rood mocht aantreden.
Alcides begon fanatiek aan het duel en kreeg al na tien seconden de eerste kans, maar Roy Visscher deed hier te weinig mee.
Vervolgens bleef Alcides met mooie combinaties kansen creëren, maar het vizier stond bij de aanvallers nog niet op scherp.
Na een kwartiertje was het helaas voorbij met de mooie aanvallende combinaties en kakte de wedstrijd in. FVC speelde opportunistisch en was vooral gevaarlijk via Rene Hoen en met verre inworpen en corners, die fantastisch weggelegd werden, maar geen goals opleverden.
Alcides bleef ondertussen de aanval zoeken, maar te weinig werd de vrije man gevonden, waardoor het aantal mogelijkheden beperkt bleef.
In de 42e minuut zorgde een wel vlot lopende aanval meteen voor een schitterende goal. Roy Visscher nam de bal vol op de wreef vanaf de punt van de zestien en het leer verdween als een streep in de winkelhaak van het doel, de uitstekend keepende Sander Schaafsma verbouwereerd achterlatend.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, de mogelijkheden voor Alcides en de gevaarlijke corners voor FVC. Alcides krijgt een aantal uitstekende kansen op 2-0, Visscher lobt op de lat en ook Björn Zwikker en Yannick Kaluzi moeten scoren, maar doen dat niet. Daarom duurt het tot de 83e minuut voor Alcides de wedstrijd in het slot gooit, de ingevallen Rik-Jan De Groot drukt af en bepaalt de eindstand op 2-0.

Een redelijk goede wedstrijd van Alcides wat perspectief biedt voor de pittige wedstrijden die komen gaan, Juliana uit en MSC thuis.
En dan de derde helft, het Alcides lied gaat “de derde helft is altijd feest, je krijgt spijt als je niet bent geweest”. Dat was zondag zeker zo, met name met dank aan de gasten die tot half zeven samen met DJ Danny Bos de Alcides kantine op z’n kop zetten. De punten bleven echter in Meppel, maar die gaan ook nog wel komen voor FVC.

Opstelling Alcides: Van Wegen, B. Sparenberg, Blokzijl, Reijnen, Takens (De Vries), Lijzen, Bosman, Bosch, Zwikker (De Groot), Visscher (Van Limburg), Kaluzi.

Bekijk hier de foto's, door Pieter Reinink

Punten Spelersklassement Tweenul.nl:
Roy Visscher 3 punten
Yannick Kaluzi 2 punten
Bart Takens 1 punt
Yannick Kaluzi staat inmiddels 6e in het algmeen klassement van de speler van het jaar verkiezing.