Alcides Zaterdag 1 - Ens 3

Na de glansrijke 12-2 overwinning op Tollebeek vorige week, stond er deze week een nieuwe uitdaging te wachten voor de vedettes van Alcides Zaterdag 1. S.V. Ens kwam op bezoek, een lunchduel dit keer, want er werd al om 13:00 afgetrapt op Sportpark Ezinge ter Meppel. De volgende 11 namen werden het veld ingestuurd door Jan Mager in de gebruikelijke 4-3-3 formatie :
DM : C.Snijder
VRD : Ovinge-V.Pul-Kuik-Bijzitter
MID : Bakker-Been-Arends
AAN : Farah-Siino-Ferdinandus
Bank : Wever en Taha

Afwezig : Schrotenboer, Schiphorst, Jansen, Hussein, Noorda, Mager, H.Snijder, Tahapary, Flinkert.

Net als vorige week was Wim Snijder de scheidsrechter van dienst en hij zette de wedstrijd om 13:00 uur precies in gang. Ens 3 begon verrassend sterk aan de wedstrijd en kreeg een paar kleine mogelijkheden. Alcides tastte in het begin wat af, wat volkomen logisch was gezien het grote aantal afwezigen waarbij vooral vedette en spelverdeler Marc Noorda node gemist werd. En na een klein kwartier lag de bal al in het netje bij Alcides. Een corner die zomaar binnenvalt. Dat mag een keeper toch niet gebeuren? Nou het gebeurde wel, Calvin Snijder verkeek zich volledig op de zeer scherp getrapte corner en zo stond Alcides al snel met 0-1 achter. Snel gooide Alcides de schroom van zich af en begon goed te voetballen en vlak na het openingsdoelpunt was daar de verdiende 1-1. Een goede vrije trap van Been werd knap binnengekopt door Izjan van Pul. Alcides wilde voor rust al de 2-1 maken en kreeg daar voldoende kansen voor, alleen was de afwerking net niet nauwkeurig genoeg. Alcides bleef aanvallen en zocht vaak de rechterkant, op een gegeven moment kwam de bal bij Farah die de bal controleerde en een voorzet wilde geven, maar dat kwam er niet van, doordat een speler van Ens er hard en ongecontroleerd invloog werkte hij zo ‘onze’ debutant naar de grond. De gevolgen waren groot. De bril van de overigens goed spelende Farah was kapot en na een bezoek in het ziekenhuis bleek dat hij zijn neus en oogkas heeft gebroken, wij van Alcides Zaterdag 1 wensen Radwan Farah veel sterkte. Zijn vervanger was de bonkige spits Fabian Wever.

Maar vlak na het incident lag de 1-2 er zomaar in. Een aanval over de linkerkant werd binnengegleden door de snelle en handige rechtsbuiten van Ens 3, die Martijn Bijzitter te slim af was en zo Ens weer aan de leiding bracht. Maar zoals u weet staat Alcides niet voor niks bovenaan en binnen no-time stond het alweer gelijk door Severin Ferdinandus die in de rebound de 2-2 aantekende. Dat was tevens ook de ruststand en zo kon Jan Mager weer even de puntjes op de i zetten. Hij bracht Taha in voor Siino, die na 45 minuten hard werken kapot was. Scheidsrechter Wim Sneijder klopte al snel weer op de deur, want hij wilde graag weer beginnen. Ook het publiek dat in groten getale was gekomen om de vedettes te aanschouwen, stond te trappelen.

Wim zette de tweede helft in gang en Alcides zette al snel druk op Ens, wat er totaal niet meer uitkwam en niets meer creëerde in de tweede helft. De jongens van Zaterdag 1 creëerden voldoende mogelijkheden en kansen, maar dan schortte het vaak in de eindpass en de afronding, maar de koploper gaf niet op en bleef maar drukken op het doel van de Ensenaren. Een glaszuivere voorzet van Ovinge werd jammerlijk gemist door Been en ook Bakker en Taha kregen kansen om te scoren, maar ook zij waren niet scherp in het benutten van kansen. De grootste kans was voor invaller Fabian Wever. De bonkige spits liep alleen op de doelman van de nummer 7 van de ranglijst af, maar schoof de bal net naast. Het leek er niet meer in te zitten tot Wever zijn fout goedmaakte en alsnog de 3-2 binnenschoot na een goede aanval. Zo wint Alcides Zaterdag 1 ook de mindere wedstrijden, want het spel was niet om over naar huis te schrijven, maar ook die wedstrijden moeten tot een goed einde worden gebracht. En zo blijft Alcides de trotse koploper met 24 punten na 8 gespeelde wedstrijden. Volgende week speelt het sterrenensemble de lastige uitwedstrijd in Marknesse tegen subtopper SVM 5.