Alcides zaterdag 1 kan weer verliezen

Staphorst kwalitatief beter dan Alcides Zaterdag 1.


 


De mooiste dag van de week is weer aangebroken. Inderdaad, het is weer zaterdag. Vandaag de dag staat de thuiswedstrijd met VV Staphorst op het programma, deze ploeg zijn we dit seizoen al eerder tegengekomen. Die wedstrijd ging verloren met 4-0 op het sportpark Noorderslag, hiermee kunnen we zeggen dat het een echte angstgegner is. Maar sportpark Ezinge wordt langzamerhand een onneembare vesting voor de uitploegen die dankzij de ambiance, het immer steunende thuispubliek en de wetenschap dat de zaterdag 1 al bijna op het niveau van de zondag 1 zit al met 1-0 achterstaat. Het stukje intimidatie wordt richting de kleedkamer alleen maar groter als er om de tien stappen een aanplakbiljet van de zaterdag 1 tegen de zondag 1 staat. Veel publiek wordt daar verwacht, ook vandaag stonden er weer hondstrouwe supporters langs de lijn. Supportersanalist Allard Kuik had hier het volgende op te zeggen: “ Het geeft ons een goed gevoel als we zien dat toeschouwers speciaal naar het sportpark komen om ons te zien spelen. Ze komen voor vermaak en hoogstaand voetbal. De afgelopen wedstrijden zijn beide factoren terug te zien in ons spel. Doordat we een stijgende lijn zien in het aantal toeschouwers geeft het ons een bevestiging dat we steeds meer aan de verwachtingen van het publiek voldoen, wij moeten het publiek hiervoor bedanken, bedankt”


De strijd om de Heineken Player Trophy lijkt nog lang niet beslist. Grootmachten Willian Schiphorst, meespelend onder de naam Willy Waaier, en Melvin Schrotenboer, ook wel De Moeze, waren weer op het hoogste niveau vertegenwoordigt. De grootmachten die inmiddels met grootmachten te kort worden gedaan lijken een monopoly van brakheid op de zaterdagmorgen te hebben. Melvin Schrotenboer, ook wel De Moeze, leek lang op de dag overwinning af te gaan, maar nog voordat hij zijn zin: 'ik denk dat ik morgen het algemeen klassement wel in handen heb' heeft kunnen afmaken, komt Willian Schiphorst, meespelend onder de naam Willy Waaier, hetzelfde pand binnen struinen. Melvin is in zak en as en ziet zijn virtuele leiding met de noorderzon vertrekken. Voor de rest lieten de jongens zich weinig zien in het uitgaansleven. Een kleine domper voor de bokaal natuurlijk, maar dat maakt voor de uitslag niet uit. Voor de eerste keer in de geschiedenis komt er een gelijkspel in de boeken te staan. Een moment van emotie, maar ook van realiteit. Want niemand heeft zich dit weekeinde kunnen onderscheiden.


Dagklassement:


  1. Willian Schiphorst, meespelend onder de naam Willy Waaier.


  1. Melvin Schrotenboer, ook wel De Moeze.


  1. Hilco Snijder


Algemeen klassement:


  1. Willian Schiphorst, meespelend onder de naam Willy Waaier.

  2. Melvin Schrotenboer, ook wel De Moeze.

  3. Mussie Hussein (Mustafa, Mussie, Moes, Hans, Moesie, Mustapha)


Trainer/coach/ aspirantgehaktbaltester Sander Noorda moet improviseren vandaag. Het afwezig zijn van de vele verdedigers waaronder de Gebroeders Noorda en Allard Kuik moet er gepuzzeld worden in de opstelling. De mannen van de zaterdag krijgen hulp van zondagsspeler Gerben Hulst, vooral bekend onder de namen Geppie en El Geppo. De 11 namen zien er als volgt uit: Koers: Berkholst, Alarm, Beenen, Flinkert: Koster, Ferdinandidus, Arends: Schiphorst, Been, Schrotenboer. Op de bank nemen plaats: Hulst, Mager, Hussein.


De vaste lezer zal het zichzelf direct al afvragen: Waar is Martijn Bijzitter? Deze vraag stelden wij ons ook. Wegens omstandigheden heeft hij de wedstrijd niet kunnen halen en was meer dan een uur te laat. Dit betekende dat hij gewapend met een vlag in zijn hand de zijlijn mocht bestrijken. Zuur voor staphorst, want in de thuis wedstrijd kwam hij ook al niet in actie. Voor voetbalminnend staphorst is dit een drama, want wie wil deze levende legende nou niet met zijn kicksen aan binnen de lijnen zien staan? Ook staat sterkhouder Koster weer in de basis. Hij heeft tegenwoordig de naam 'naar mannetje', dit heeft niks met hem te maken. Of toch wel. Deze naam schijnt hij aan zijn tijd bij verschillende profclubs te hebben over gehouden. Deze profclubs waren niet zomaar clubs, nee, wel gerespecteerde Eredivisie clubs. Sc Heerenveen en PEC Zwolle. Waarom de trainers niks in hem zagen is ons een vraag.  Wel fijn dat hij op een even hoog amateur niveau zijn klasse wekelijks weer etaleert.


Alcides heeft het vanaf het begin al zwaar, Staphorst is vaak in de buurt van de 16 van de geelzwarten. Maar dankzij puik en geconcentreerd verdedigingswerk blijft het bij 0-0. Totdat Melvin Schrotenboer met een lange bal wordt gezocht, de bal stuiterd maar lijkt te ver zijn afgezwaaid voor een direct schot. Toch probeert 'de muis' het, en jahoorrr tegen de verhoudingen in staat 1-0. Klasse goal. Alcides probeert de voorsprong vas te houden en krijgt via ferdinandidus nog een kans op een tweede goal. Verder speelt Alcides de eerste helft volwassen uit.


Ook de tweede helft wil Alcides op deze manier door borduren. Dat lukt aardig tot de 60e minuut,inmiddels heeft Alcides alweer de kans op de 2-0 via Been gemist, manschappen een corner tegen krijgen. Op lullige wijze verdwijnt deze in de netten. Weer een standaardsituatie. 3 minuten later een vrije bal en weer via de scrimage verdwijnt de bal in de netten. 1-2. Alcides lijkt het kwijt te zijn. Met kansen over en weer, bijvoorbeeld voor mager, en een aantal voor staphorsters. Via een eigen goal Arends wordt het 1-3. Invaller Hussein maakt het voor het vele publiek weer spannend; 2-3. Tot een echt slotoffensief zal het bij de vermoeide alcideanen nooit komen. Staphorst krijgt via de tegenstoot nog een aantal kansen. Eentje doet de geelzwarten de das om: 2-4. Over en uit.


Na de wedstrijd was de teleurstelling groot. Iedereen was moe gestreden. Behalve trainer/coach Noorda. Die vergat zijn rol niet en begon aan het proeven van de gehaktbal. Een zeer belangrijke taak als je 'aspirantgehaktbaltester' achter je naam hebt staan. De eerste bal was matig, wel rond, maar te rond. Noorda schijnt meer van het robuustere handwerk te houden. Het ontbreken van satesaus deed hem pijn aan zijn hart, dus kwam hij niet verder dan een matige 5.6. Echter had de clubleiding door dat het missen van een positieve recensie op gehaktbalgebied wel eens fataal kan worden voor de kantine, en uiteindelijk voor de club. Dus de aspirantgehaktbaltester zat al met een matig gevoel aan zijn biertje te lurken tot dat hij een gratis balletje van de club kreeg om de geleden pijn goed te maken. Dit maakte zijn dag goed, van de negatieve 5,6 ging hij naar de middelmatige 6,8. Maar hij is tevreden over de geleverde service dus krikt hij dit op naar de 7.0.


Man Van De Wedstrijd : Jens Bakker. 


Wij willen onze sponsoren bedanken,


 


Bij Willem


Stadtmuller Orthopedie


Hotel Zwartewater


HD Techniek


Taxi De Reest