Alcides zaterdag 1 overrompelt koploper

Alcides zaterdag 1 overklast de koploper.


 


Zaterdagmiddag rond half 2, ruim een uur voor het eerste fluitsignaal, komen de mannen van Alcides Zaterdag1 weer te samen in de kantine van de geel zwarten. Vandaag staat de partij met de koploper, die tot aan zaterdagmiddag geen punt had laten liggen, op het schema.


Een belangrijke afwezige vandaag is sterspeler Jens Bakker. Last van zijn rug weerhoudt hem van een potje voetbal. Voetballend gezien is dat al een groot drama, maar ook voor de tussenstand van de 'Heineken Player Trophy' heeft dit grote gevolgen. De cup staat inmiddels bekend als de cup met de blauwe oren. De cup die aan het einde van het seizoen uitgereikt zal worden aan de speler die het vaakst het brakst de kantine in komt. Bakker was tot aan vandaag lijstaanvoerder, maar geduchte concurrent Willian schiphorst, meespelend onder de naam Willy Waaier, moest vandaag zijn kans grijpen. Linksbuiten Willian grijpt zijn kans en komt niet heel fit de kantine binnen lopen. De jury beslist dat Willian de koppositie overneemt.Willian kan zijn geluk niet op.


In de kleedkamer is Sander Noorda ditmaal de baas en schrijft de opstelling op het formulier en ziet er als volgt uit: Koers: Alarm, Flinkert, S. Noorda, Bijzitter: Arends, Beenen, Hussein: Schiphorst, M. Noorda, Schrotenboer. De bank bestaat uit Fernandidus, Mager en Koster.


De grote verassing in deze opstelling is natuurlijk de flamboyante Bijzitter, die met zijn exotische speelstijl al jaren tegen de basis aanhikt. Ook voor de recettes van de kaartverkoop is dit een goede beslissing van de trainer. Door deze wijziging zijn de supportersaantallen verdubbeld. Dat deze geweldenaar nog behouden kan worden voor de mannen van zaterdag 1 kan wel tot één van de 7 wereldwonderen benoemd worden.


Ook een verassing is dat Marc Noorda in de punt van de aanval speelt. De 35 jarige verdediger van nature heeft vorige week laten zien dat hij over scorend vermogen beschikt, helaas was dit het vekeerde goal. Maar hij kan nog altijd leren.


Voor de wedstrijd mochten wij onze nieuwe inloopshirts in onvangst nemen. Goed uitziende shirts en voor iedereen de juiste maat, wat nog een flinke opgave is. Bedankt Stadmuller!


Vlak voor de aftrap werd een minuut stilte gehouden in nagedachtenis aan de vader van rechtsbuiten Melvin Schrotenboer. Sterkte aan Melvin en zijn familie!


Alcides begon sterk aan de wedstrijd en creërde kans na kans. Alcides schotelde de vele supporters op sportpark Ezinge een huzarenstukje voor. Aanvallen en attractief voetbal werd op de mat gelegd. Een team wat uit vorm leek lijkt de geest weer gevonden te hebben en vol voor de overwinning te gaan op een zonovergoten hoofdveld. Na twintig minuten, 6 kansen en bal op de paal krijgt Arends de bal via een corner van Schrotenboer op zijn hoofd en knikt de 1-0 binnen. Een zucht van opluchting op de kunstgrassprieten van Alcides.


Na de 1-0 blijft hetzelfde spelbeeld zichtbaar. Alcides op zoek naar goals, en Flevo boys met een sporadische counter. Maar ineens krijgt alcides nog zo'n counter tegen. Een voorzet die binnen gewerkt wordt door een speler van Flevo Boys. De jongens en het publiek schrikken. Nog een aanval die uitmond in een voorzer van Flevo Boys die de verder goed keepende Koers loslaat en binnengekopt kan worden in een zo goed als leeg goal, waar alleen Hussein nog in staat. Dit laat de keeper in hem los en weet de bal met zijn handen het goal uit te werken. Prima gekeept van Hussein, helemaal omdat de scheids niks ziet. Cornerbal.


Alcides neemt het overwicht weer en gaat weer ten aanval. Een goede steekbal van de uitstekend spelende Sander Noorda komt terecht voor de voeten van virtuele leider van de 'Heineken Player Trophy' Schiphorst. Die zonder twijfel de 2-1 binnenschiet. Goede goal, goede aanval en een terechte voorsprong. Een schitterende goal, maar de 3-1 zou nog mooier worden. Een bal die met een stuiter voor de voeten van Marc Noorda komt die zonder twijfel vanaf 30 meter uithaalt. Het is inderdaad Noorda. De man die u kent van een aantal fouten in Marknesse en een eigen goal in staphorst. Dit moet hem heel wat zelfvertrouwen opleveren. Helaas voor hem was al het publiek net richting de kantine gelopen en heeft niemand dit hoogstandje gezien.


Na de rust gaat alcides door waar het gebleven was. Op een vrije bal van Schrotenboer weet Ferdinandus goed in te koppen. De kleinste man van het veld verschalkt in de lucht de gehele luchtmacht van Flevo Boys. 4-1. Weer een prima goal. Ook de goed spelende Beenen mag meedelen in de euforie. Na goed doorjagen van hem, verzilverd hij zelf de mogelijkheid uit een lastige hoek. Dit was de laatste keer dat alcides het publiek deze middag op de banken kreeg.


Met nog een eigen goal van Bijzitter werd de eindstand op het bord gezet. Ook bijzitter speelde een prima wedstrijd en weet met deze goal zijn statistieken weer wat op te vijzelen. 2 eigen goals tot dusver. Prima. Bijzitter, die inmiddels de status 'publiekslieveling' heeft geworven, speelde een goede wedstrijd door hun belangrijkste, tevens ook vrij kleine, man de hele wedstrijd uit te schakelen.


Al met al een prima wedstrijd. Een galavoorstelling met een goede afloop. 3 punten in de zak.


Volgende week uit naar rouveen!


 


In de kantine is weer het gebruikele beeld. Sander Noorda die een gehaktballetje of vier naar binnen werkt. Van der sluis die een schaal bitterballen tevoorschijn tovert en de nederlandstalige hits door de speakers. Na een aantal drankjes in de kantine werd het feest voortgezet bij sponsor Bij Willem.


Man of the Match:  Allard Kuik, Hilco Snijder ,Jens Bakker en Steven Hesseling