Alcides zaterdag 1 scoort, evenals gehaktbal, zwaarwegende onvoldoende.


 



Het is weer zaterdag, dat betekend dat het meest succesvolle zaterdag senioren team van Alcides weer mag opdraven voor het wekelijkse potje. Vandaag staats de stadsderby tegen de buren van FC Meppel op het programma. Een fantastisch affiche waar je voor naar het stadion komt. Het idee om op de zaterdag te voetballen is fantastisch, daar kwamen ook andere gerenommeerde teams binnen Alcides achter. Zo speelt bijvoorbeeld de zondag 1 deze zaterdag ook, en wel de derby tegen MSC. Bij deze kwalificeert de zondag 1 zich automatisch voor de titel zaterdag 2 . Maar op zaterdag presteren doe je niet zomaar. Nee, daar heb je bepaalde kwaliteiten voor nodig. Zo moeten er minimaal 4 (!) spelers brak in het veld staan. Voor de supportersaantallen heeft de avondwedstrijd van de zondag 1, ook wel zaterdag 2, grote gevolgen volgens supportersanalist A. Kuik. Kuik zegt voor de wedstrijd: “laat de club maar denken wat ze willen, onze trouwe supporters krijgen wat ze willen: gepassioneerd alcideaans voetbal”



 



Als de spelers anderhalf uur voor de wedstrijd weer aankomen zit de objectieve jury er alweer klaar voor. Kunnen de grootheden in de 'Heineken Player Trophy' zich weer aan het grote publiek tonen. Een zware strijd leek de vrijdagavond weer gestreden. De wekelijkse keus lijkt voor de objectieve jury steeds lastiger te worden. Gelukkig is Sterspeler Bakker een tijdje uit de roulatie wegens een blessure en kan daardoor niet meedingen in de cup met de blauwe oren. Bij het binnenkomen van de kantine is de winnaar al in een blik aan te wijzen. Ja hoor, hij is terug van weggeweest. Hij heeft zich een week gespaard om groter terug te komen dan ooit. Een comeback waar grootheden als Lance Armstrong en Michael Schumacher een puntje aan kunnen zuigen. Want Willian Schiphorst, meespelend onder de naam Willy Waaier, is de duidelijk nummer 1. Met opvliegertjes en zweetuitbarstingen kan niemand anders dan hij de volle winst pakken. Weer eens ergens anders geslapen dan in zijn eigen bed. En nee, deze keer ook niet op de bank van Schroteboer. De enige die nog probeert mee te dingen om de strijd is zijn dorpsgenoot Mussie Hussein, maar hij komt net te kort. Dit alles betekend dat Waaier zijn vaste stek in het klassement weer teurg heeft. Dit betekend blijdschap alom bij niet alleen Waaier, maar ook bij zijn familie en vrienden. Mocht hij de felbegeerde cup binnenhalen schijnt hij een feest voor alle trouwe supporters te organiseren.



De nummer 1 van vorige week Sander Noorda lijkt zich niet druk te maken om de trophy en zijn focus al gelegd te hebben op de gehaktballen na de wedstrijd.



 



Het dagklassement:





  1. Willian Schiphorst, meespelend onder de naam Willy Waaier.





  2. Mustapha ( mustafa, mussie, moestafa, hans, moestapahy) Hussein.





  3. Melvin Schrotenboer





 



Het algemeen klassement:





  1. Willian Schiphorst, meespelend onder de naam Willy Waaier.





  2. Sander Noorda





  3. Melvin Schrotenboer





 



In kleedkamer 12 van Fc Meppel wordt de opstelling bekend gemaakt door interim coach Sander Noorda. De elf namen zien er als volgt uit: Koers; Alarm,Flinkert,S.Noorda, Kuik; Arends,Beenen, Ferdinandidus; Been, M.Noorda, Schrotenboer. De bank bestaat vandaag uit: Berkholst, Koster, Mager, Snijder, Schiphorst en Hussein. Een dure en overbezette bank dus.



 



Een aantal dingen vallen op aan deze opstelling. Natuurlijk het ontbreken van ex-prof Koster, die in zijn jonge jaren de velden van het Ijsseldeltastadion en het Abe Lenstra Stadion onveilig maakte door zijn razendsnelle loopacties en acties die je aan Arjen Robben deed denken. Ook is het ontbreken van Bijzitter een doorn in het oog van alle meegereisde supporters. De meesten komen natuurlijk om deze levende legende één keer met eigen ogen te kunnen zien spelen, maar nee hij heeft de gehele wedstrijd een vlag in zijn handen. De Meppeler Messi bindt dus niet zijn schoenen onder. Ook eeuwige zonde voor de seizoenskaarthouders van Fc Meppel 8.



 



De eerste helft staat op het punt van beginnen. De wedstrijd wil niet echt loskomen en naarmate de wedstrijd van zaterdag 2 tegen MSC begint des te slechter het wordt. Geen echte kansen voor beide partijen. Alleen de zon die een grote rol speelt. Rond de 30e minuut krijgt FCM een vrije trap net buiten de 16; direct een doelpunt. 1-0. Het enige gevaar die daarna volgt is een een bal op Marc Noorda, die oog in oog verschijnt met de doelman, maar door een flinke duw uit evenwicht wordt gehaald. FCM Schrikt, alcides lijkt verheugd. Penalty en rode kaart, denkt iedereen maar dit wordt niet gehonoreerd door de leidsman. Doorspelen is het besluit. Dit geldt niet voor iedereen, de spits van alcides lijkt klaar te zijn met zijn team, de wedstrijd of de scheids en loopt weg. Hij neemt zichzelf in bescherming naar eigen zeggen.



 



De tweede helft start stukken feller vanaf Alcides zijde. Alcides krijgt kans na kans maar weet deze niet te benutten. Dan is er een oude ongeschreven voetbalwet die zegt dat als je niet scoort, hij in de andere kant er in gaat, en dat klopt. De 2-0 is een feit. Hierna krijgt alcides weer kans na kans. Maar de geelzwarten weten het net maar niet te vinden. Hierna volgen de 3-0 en de 4-0. Helaas. Geen 3 punten voor Alcides.



 



Desalniettemin staan we nog steeds bovenaan, weliswaar gedeeld met 5 andere teams.



Het verlies wordt mede door een paar koude pilsjes vergeten en het vizier op de volgende wedstrijd en natuurlijk op de derby van de zaterdag 2 gezet.



 



De Accomodatie



 



Ja, elke alcideaan is natuurlijk al vele malen aan de verkeerde kant van het sportpark geweest. Maar vandaag krijgt de accomodatie wat meer aandacht. Fc Meppel krijgt vandaag de kans om Staphorst uit de boeken te werken als virtuele nummer 1. Maar doen moet alles kloppen.



 



Het begon al in onze zoektocht naar kleedkamers. Dit duurde ongeveer 10 minuten, en dat was naar onze mening is te lang. De kleedkamer zelf was ruim genoeg voor onze 17 man tellende selectie. Dat is een absoluut pluspunt.



 



In de kantine kwam de belangrijkste peiler van de accomodatie: De gehaktbal. Het traject naar de gehaktbal toe was niet bepaald vlekkeloos. Aspirantgehaktballentester Sander Noorda moest ommenabij 10 minuten wachten op zijn gehaktbal. Hij moest ook 2.80 euro betalen. Dan verwacht je kwaliteit. Zijn eerste gehaktbal was nog warm, maar daar was ook alles mee gezegd. “Dit is verdomme net een stuiterbal” aldus aspirantgehaktballentester Sander Noorda.



Zijn tweede bal was zelfs koud. Hij was enorm teleurgesteld over de eerste bal, maar dit heeft inmiddels plaats gemaakt voor woede en kijkt neerbuigend neer over zowel het kantinepersoneel als over de gehaktbal zelf. Als je als club weet dat de aspirantgehaktballentester over de vloer komt doe je toch even je best. Om te testen of deze ballen geen incidenten waren neemt hij een derde bal. Maar ook deze is niet om over naar huis te schrijven. Zelfs Allroundballentester Hilco Snijder is ontevreden. Uit het niets schreeuwt de aspirantgehaktballentester “3.3 en dit komt alleen door de redelijke mayonaise”. Bij de vierde bal weet hij dit zeker. Chagrijnig vertrekt hij naar MSC waar de zaterdag 2 de derby moet voetballen.



 



Al met al krijgt de accomodatie een 5.5, het voordeel van de twijfel.



 



Volgende week spelen we in beltschutsloot,



 



Tot dan!



 



En natuurlijk ook de sponsoren weer bedankt:



 



Bij Willem (wedstrijdtenue)



StadMuller (inloopshirts)



Taxi de Reest (presentatieshirts)



HD technieken (trainingsjassen)



Hotel Zwartewater (voetbaltassen)