Alcides zaterdag 1 verliest van zichzelf.


SVM 5- Alcides zat 1.  (En  de rest)


Zaterdag 29 november, de dag die al maanden met dikgedrukte cursieve letters in onze agenda staat.  Dit niet alleen door het treffen met SVM 5. Maar ook, en dit vooral, door het eerste officiele teamuitje van Zaterdag 1.  Buiten de boeken hebben we inmiddels al meer teamuitjes dan wedstrijden gehad, maar deze tellen allemaal niet vandaag.


Je proeft aan alles dat vandaag typisch zo'n dag is dat iedereen er zin in heeft, alleen moet er eerst nog gevoetbald worden. Aangekomen in Marknesse komen we er achter dat de terreinknecht van SVM zijn zaakjes niet voor elkaar heeft. We speelden op een modderveld aangevuld met enkele stukken gras.  


Na de tactische bespreking van coach Jan Mager werd de opstelling bekend gemaakt. Deze zag er als volgt uit:


                     Noorda (C)


 


Hussein       Kuik Van Pul     Flinkert


 


    Bakker         Been        Fernandidus


 


Ovinge             Mager            Arends


 


Wegens het ontbreken van een keeper is Marc Noorda bereid gevonden het doel te verdedigen. "ik heb ooit in de zaal gekeept, dus het komt wel goed" zei Noorda. Dit blijkt achteraf een iets te overhaaste uitspraak.


Het begin van de geel-zwarten was hoopvol, want de toss werd tegen de verhoudingen in gewonnen door de captain. Maar dit succes was niet een teken om de wedstrijd met volle overtuiging in te gaan. Beide ploegen begonnen aftastend, echter was het positiespel van SVM beter dan dat van alcides. Na een klein kwartiertje viel de eerste treffer aan de kant van SVM. Een indraaiende corner kwam het 5-meter gebied binnen vliegen. "LOS MAARRRR" galmde over heel het sportpark. Over het algemeen betekend dit dat de keeper uitkomt en de bal opraapt. Echter was dit  om onverklaarbare redenen niet het geval: 1-0.


SVM kon niet lang van deze voorsprong genieten, want na een afgeslagen corner komt de bal terug bij Arends, die de bal panklaar op het hoofd van Been legt; 1-1. Met deze goal is direct 'de vloek op Been' ten einde. Hij kan weer scoren.  De Alcideanen hoopten dat deze goal de wedstrijd deed kantelen, maar dit gebeurde alles behalve.


Op ruim 30 meter goal kreeg een speler van SVM de bal voor zijn voeten, hij bedenkt zich niet en schiet de bal richting de goal van Noorda.  "LOS MAARRRR" galmde over heel het sportpark.Over het algemeen betekend dit dat de keeper de bal kan pakken. Echter was dit om onverklaarbare redenen  niet het geval: 2-1.


Nog voor de stadionspeaker de minuut, de doelpuntenmaker en de stand om kon roepen lag de bal er aan de andere kant alweer in. De maker van de eerste goal, Been, staat nu aan de basis van de 2-2. Uit een vrije trap legt hij de bal op het hoofd van Mager. Die niet anders kan dan de bal tegen de touwen koppen. 


Alcides besloot dat het nu wel tijd werd om eens aan te gaan zetten en probeerde wat meer druk vooruit te zetten.  Dit leidt tot handsmoment nummer 1 in de zestien van de tegenstander. Echter ziet de scheidsrechter, die de middencirkel tot zijn natuurlijke habitat had gepromoveerd, dit over het hoofd. Aan de andere kant werd wel gefloten voor een penalty, nadat Flinkert zijn directe tegenstander met een goed gelukte ippon naar de grond werkte. Een onmenselijke overtreding, die net als Flinkert zelf, niet op het voetbalveld thuis hoort. Echter wordt deze buitenkans dramatisch ingeschoten dus blijft het scorebord steken op 2-2.


De tweede helft begint zoals we de eerste gestopt zijn. We vergaten te voetballen. De wedstrijd gaat gelijk op. 


Rond de 50e minuut komt via een vlugge tegenstoot de bal weer tegen een hand van een tegenstander. Maar net zoals de eerste helft fluit de scheids niet. Niet veel later komt er weer hoge voorzet voor de goal van Noorda.  "LOS MAARRRR" galmde over heel het sportpark.Over het algemeen betekend dit dat de keeper uitkomt en de bal opraapt. Echter was om onverklaarbare redenen dit niet het geval: 3-2.


Alcides zette aan en met enkele versterkingen genaamd: Tahapary, Taha, Schiphorst en Bijzitter in het veld probeerde de elf een gelijkmaker te forceren. Tahapary nam met een schitterende solo het voortouw. Met de bal aan de voet wist hij als een soort pupil van de week de verdediging van SVM te verschalken. Iedereen was hij voorbij, alleen de laatste man stond er nog. Ook deze wist hij te passeren, maar omdat hij in de 16 was kon hij worden neergehaald. De scheidsrechter ziet wederom niks en is bij deze verzekerd van zijn balletje gehakt en biertje na de wedstrijd. Ook liep Mager nog tegen een gele kaart aan.  Dit omdat hij naar eigen zeggen een sliding op 5 meter van de man maakte.Waarom hij dit deed, was bij iedereen onbekend.  Een rare kaart, maar ook met zijn tienen moest Alcides de druk blijven houden.De laatste minuten gingen geruisloos voorbij, en zo is de eerste verliespartij een feit. Jammer maar helaas. Na een lange 10 minuten van rouw, kwamen we erachter dat het teamuitje op de planning stond. Met een kratje bier en een fles schnaps, als vervanging van de hapjesdients,  kon deze worden ingeluid.


 


De kantine:


Dit wekelijks terugkerende bericht begint vandaag met een triest bericht. We hebben geen flauw idee hoe de kantine eruit ziet, de gehaktbal smaakte, en het bier proefde. Dit komt omdat wij tot laat in de kleedkamer bleven zitten, en zelfs vriendelijk, maar dringend gevraagd werden om het pand te verlaten aangezien alles op slot moest.


Maar trouwe volgers, niet getreurd.  We komen dit jaar nog eens bij SVM. Dan zullen we u tot in de details vertellen hoe de gehaktbal en het bier smaakte.  U krijgt dan te weten welke muziek er door de speakers ging en hoe de sfeer aanvoelde.


Mede door dit verzaken, staat SV Urk nog steeds op een 1e plaats met een 7,82.


 


Het teamuitje:


Met een 50-persoons bus werden we opgehaald bij onze sponsor De Proeverij. Coach Jan mager koos voor enkele tactische veranderingen in de opstelling. Deze zag er zo uit:


Buschauffeur             Jansen


 


De jasjessponsor        Noorda Bijzitter


 


Sluis Schiphorst         Schrotenboer Arends


 


Flinkert                          Bakker


 


Been Snijder                 Mager Mager


Aangekomen bij een andere sponsor Hotel Zwartewater, begon de bowlingcompetitie. Schrotenboer pakte met veel overtuiging deze prijs, dit mocht ook wel na jaren van oefening. Na de mededeling dat we vrij konden drinken, begonnen we aan het diner. Een goed verzorgd buffet werd met een noodgang soldaat gemaakt. Na het verplichte foto-momentje kon het feest beginnen. Sommigen kozen er voor om te gaan biljarten. Anderen kozen voor onnozele kaartspelletjes aan de bar. Zoals velen van jullie weten, is het teamuitje geen teamuitje als Noorda zijn jaarlijkse Micheal Jackson niet doet.


Eenmaal terug in de bus begon het gezang uit de kelen van onze vedettes. En, natuurlijk, alweer, een michael jackson imitatie.


In De Proeverij barste het feest los, het team kreeg grip op de microfoon (Nooit geven, krijg je niet meer terug) en op de muziekcomputer. Dan weet je het al, in combinatie met het rijkelijk vloeiende alcohol krijgen we nummers van Jannes tot aan De backstreetboys, en niet te vergeten een Michael Jackson imitatie.


Het tempo lag, in tegenstelling tot vanmiddag, vrij hoog. Dit alles onder bezielende leiding van potmeister Pascal Mager.


We vervolgde onze tocht naar andere kroegen en de discotheek. Waar wie goed heeft opgelet, een imitatie van Michael Jackson heeft gezien. Als laatste willen wij onze excuses aanbieden als u zaterdag een paar gepromilleerde jongens in gele jasjes heeft gezien. Wij hebben ons zover wij weten keurig gedragen, 


We zien u graag volgende week weer in Tollebeek!