Alcides zaterdag 1 zegeviert op Sportpark 'T Hooge Laand.

Het is weer zaterdag, dat betekend dat de mannen van het eerste van de zaterdag weer de weide opmogen. Vandaag staat de uitwedstrijd tegen de mannen van Beltschutsloot op het programma. Waar het schoolpleintjesvoetbal pas in 1977 is verruild voor het veldvoetbal en doorgaat onder de naam SVBS'77. Voor de geelzwarten was er een nieuwe mijlpaal vandaag, want er moest voor het eerst vroeg in de ochtend verzameld worden. Om 11.00 al stonden de jongens in de kantine, het schemeren heeft pas net plaatsgemaakt voor het daglicht. Dat betekend voor 80% van de jongens dat ze niet aan de ideale 8 uur slaap hebben kunnen voldoen. Over het algemeen zijn de jongens verstandig en kiezen ze eieren voor hun geld door iets eerder de kroeg te verlaten en voor een fittere zaterdagochtend te kiezen. Maar nee, ditmaal niet. Zo Flirtte aanvaller Melvin Schrotenboer de gehele avond met een overstap naar PSG door de gehele avond de stad Parijs te bezingen. Zo noemde Schrotenboer Parijs “een diamant aan de Seine”.


Omdat de jongens al zo vroeg aanwezig moesten zijn draait ook de jury van de 'Heineken Player Trophy' weer overuren. De cup met de blauwe oren wordt voor iedereen steeds meer een prestige strijd. Er wordt op de vrijdagavond niet meer rustig naar de kroeg gegaan, nee, elk extra biertje is er één die kan worden meegenomen in het klassement. Er wordt vrijdagnacht al gesuggereerd wie er met de prijs vandoor gaat, maar zo gaat dat niet. Het is geen uitgemaakte zaak. De jury brengt zijn rapport pas op zaterdagochtend uit. Wel is het bekend dat koploper en winnaar van vorige week Willian Schiphorst, meespelend onder de naam Willy Waaier, zich niet zomaar weer de kaas van het brood wil laten eten. Hij handelt hier ook goed naar en ziet er weer belachlijk slecht uit. Echter komt er concurrentie uit een verassende hoek, Mussie Hussein. Mussie mocht vorige week even ruiken aan een podiumplek en wil deze week voor de dagzege gaan. Mustafa ging de wedstrijd met de fles weer aan, en bewees dat hij niet alleen op het veld over snelheid beschikt, maar ook in een van de plaatselijke horeca etablissementen deze snelheid naar buiten brengt. Hij deed zijn best om op 1 te komen en trok daarom atja na atje. Ook outsiders Flinkert en Schrotenboer lijken niet snel te willen opgeven. De nummer 2 in het algemeen klassement lijkt zijn plek te verspelen en hebben we sinds lange tijd weer een nieuwe naam in de top 3.


 


Dagklassement:


  1. Mustafa (Mussie, Mustapha, Moestapahy, Moestafa) Hussein.

  2. Willian Schiphorst (meespelend onder de naam Willy Waaier)

  3. Melvin Schrotenboer/ Geert Flinkert


Algemeen klassement:


  1. Willian schiphorst (meespelend onder de naam Willy Waaier)

  2. Melvin Schrotenboer

  3. Mustafa (Mussie, Mustapha, Moestapahy, Moestafa) Hussein.


 


Aangekomen in de plaatselijke gymzaal, wat vandaag is omgetoverd tot kleedkamer, maakt interim coach Sander Noorda de opstelling bekend; Koers: Flinkert, Alarm, S.Noorda, Berkholst: Arends, Beenen, Kotser: Schiphorst, Been, Schrotenboer. Vanaf de bank: Mager, Hussein, Bijzitter en Marc Noorda. De coaching van buiten het veld was vandaag weer in handen van Hilco Snijder, materiaalman en speler ineen. Met kreten als ''RENGDENGDEN” en “RAKTAKTAK” leidde hij het collectief drukzetten in.


Dit betekend dat Ex- prof Koster zijn plek weer terug heeft. Zal hij dit bij één van de profclubs waar hij speelde geleerd hebben? dat je nooit op moet geven. Altijd doorgaan en vertrouwens houden in jezelf.


Vanaf het begin werd er prima gespeeld en dat leidde ook al direct tot de 1-0 van de voet van Koster. Inderdaad, koster. De bekende naam in het team. De Ex-prof. Hij die zijn boterham verdiende door het spelen bij onder andere SC Heerenveen en Fc Zwolle. De man die het friese sportpark skoaterwald altijd in vuur en vlam zette door zijn acties a la Arjen Robben scoort dus de 1-0. Binnen 4 minuten is het ook al 2-0. Deze komt vanaf de voet van Melvin Schrotenboer. Prima goal. Een penalty van Sander noorda zorgt binnen de tien minuten nog voor de 3-0. Het houdt niet op niet vanzelf, want Been zorgt binnen het kwartier al voor de 4-0. Nog voor rust wordt het 5-0, weer door been, maar ditmaal met een overtuigende solo. Iedereen speelde een prima wedstrijd. Een scherpe spits Been, schiphorst die zijn voorzetten scherper geeft dan de pikanto's sate die hij doordeweeks bereid en een solide achterhoede.


In de rust komt eindelijk het moment waar heel De Belt voor is uitgelopen, de trouwe lezer voelt het al aankomen. Bijzitter mag zijn opwachting maken. Tijdens zijn warming-up smelten de aanwezige vrouwenteams al. Niet alleen de vrouwen staan versteld van zijn techniek en zijn nonchelance, maar ook de mannen staan vol verwondering te kijken. Al jarenlang wil iedereen op de beltschutslootse pleintjes Bijzitter zijn. Eindelijk is hij daar dan. Op hun Sportpark 't Hooge Laand. In Beltschutsloot was men al weken lang aan het voorbereiden op zijn komst van die legende. Heel het dorp liep leeg voor zijn komst. Muziekvereniging Het Kraggekoor speelt vandaag niet, Cafe de Waterlelie houdt de tap dicht, En dorpshuis De Zandbelt houdt de deuren dicht. Dit allemaal voor die ene held. Helaas voor de vele thuissupporters werd hij finaal uit de wedstrijd gespeeld door de beul van SVBS.


In de tweede helft zal het allemaal wat stroever verlopen. Zonde voor de neutrale supporters dat iemand als Bijzitter niet uit de verf komt. Het wordt al heel snel 5-1. Maar Alcides gaat door en scoort via een prachtige assist van Pascal Mager, men kent hem van die nek-aan-race met Usain Bolt en Justin Gatlin. Bolt bleef gen uiteindelijk een paar hondersten van een seconden voor. Zilver werd het toen, maar vandaag is hij goud waar voor de zaterdag 1. Been profiteert hier van; 6-1 en tekent aan voor een hattrick.Willian Schiphorst tekent voor de 7-1, later de dag zal hij zelfs een 3-jarige contractverlenging tekenen. Ook wordt het nog 7-2.


 


Een uitstekende 3 punter voor de mannen van de zaterdag 1. Ondanks dat supportersanalist A. Kuik er niet bij was vandaag wil hij graag nog wat mededelen, omdat er weer een stijgende lijn te zien is in de aantallen, want 35 (!) man sterk stonden aan het veld: “het publiek zag een weerspiegeling van hun eigen gedrag, veel beleving en sportief gedrag, ook veel gezelligheid onderling. We moeten het publiek hiervoor bedanken”. Supportersanalist Kuik verwacht dat na de winter een nieuw record van de kaartverkoop kan worden gevestigd. Hij wil hierdoor een merchandisekraam starten, met petten, vlaggen, shirts en shawls van de zaterdag 1.


De Accomodatie.


De accomodatie, ja, daar raken we niet over uitgepraat. De charme van het amateurvoetbal, zoals bijna elke week wel door een van ons geroepen wordt. Een kantine, waar we met het hele team om de bar stonden. We konden ons omkleden in de gymzaal tegenover het voetbalveld, en dronken de thee in de kleedkamer aan de andere kant. Een dug-out met kuipstoeltjes. En uitzicht op een van de prachtige wateren van de omgeving.


Maar volgens alcides zijn enige aspirantgehaktballentester Sander Noorda is dit bijzaak. Want hier draait het volgens hem niet om. Er is maar één belangrijke peiler, en dat is de gehaktbal. In de rust werd Noorda al lekker gemaakt door Rikus Alarm, onze enige trouwe supporter aanwezig. Want de gehaktbal scheen goed te zijn. Aanvoerder en aspirantgehaktballentester vraagt de scheidsrechter de partij op papier af te doen zodat hij eerder bij de bal kan zijn. De scheidsrechter ging hier niet mee akkoord met een teleurgestelde Noorda als besluit.


Eenmaal in de kantine aangekomen blijken de gehaktballen op, op het moment dat Noorda er eentje wil nuttigen. Hoe kan dit? Maar een speler van beltschutsloot geeft de bal aan de aspirantgehaktballentester omdat hij ook weet dat een een negatieve recensie wel eens het einde kan zijn voor zijn kantine en club. Een onvoldoende van de aspirantgehaktballentester zorgt er niet alleen voor dat niemand ooit meer een balletje neemt, maar ook dat en de keuringsdienst van waarde en Rob Geus langskomen. En daar wordt je niet gelukkig van.


De gehaktbal krijgt een 6.5, de smaak is voldoende, de vorm robuust en het is geen fabrieksbal. Een echte boerenbal maar ze waren op. Hierdoor kan de aspirantgehaktballentester de constantheid niet testen. Hierdoor wordt de ruime voldoende voorkomen.


 


De Algehele accomodatie scoort een 7,5. Ze staan dus bovenaan in het klassement.


 


De middag wordt afgesloten bij Sponsor Bij Willem met soep en broodjes, de broodjes kroket en frikandel smaakten even goed als de overwinning. Bedankt hiervoor.


 


Ook de andere sponsoren bedankt,


 


Bij Willem (shirts- en gezelligheidssponsor)


Taxi De Reest (Presentatieshirts)


StadMuller (inloopshirts)


Hotel Zwarterwater (tassen)


HD technieken (trainingsjassen)