B2 bij vlagen prima!

Nog maar 1 keer getraind. Geen sleutel van het materiaalhok dus geen  ballen, geen hesjes, geen hoedjes en geen bidons. Gelukkig kregen we van Gerard twee ballen mee. Ook heeft B2 nog geen keeper. Wel een aantal technisch vaardige spelers. Een daarvan, Devon, was zo sportief om het doel te gaan verdedigen en dat deed hij met verve!
Op een goede grasmat met zonnig, warm weer begon B2 sterk aan het duel. Er werd volop gecombineerd en dat was voor de supporters leuk om te zien. In de eerste helft liet de scheidsrechter wat te veel toe en dat zorgde voor wat irritaties. Na een goed gesprek met hem in de pauze ging het in de tweede helft  beter. Over beide vleugels was Alcides gevaarlijk en toen na een mooi steekpasje Youssef op rechts vrij voor de keeper kwam en deze met een lob verschalkte leek de 0-1 een feit. Helaas voor Youssef haalde een verdediger van JVZ de bal met de hand uit het doel. Dat betekende een penalty en rood voor de speler. Een penalty kwam er maar de speler mocht gewoon blijven staan! Gelukkig voltrok Abidi het vonnis 0-1.
B2 ging goed door en het middenveld was de tegenstander meestal de baas. Mourad verdeelde het spel goed en ook de anderen lieten de bal goed het werk doen. Na alweer een mooie aanval kwam Belmin voor de keeper en schoot bekeken de 0-2 binnen. Tussendoor werden Niels en Abdi nog een paar keer in de mangel genomen zonder dat daar voor gefloten werd. Toen dacht Tim waarschijnlijk dat kan ik ook en zijn tegenstander kwam bijna op de A28 terecht! Ruststand 0-2.

In de tweede helft liep het niet zo soepel meer als in de eerste. Wellicht wat conditie tekort na maar 1 keer getraind te hebben. Bij balverlies net niet meer de kracht om terug te verdedigen waardoor JVZ toch weer in de wedstrijd kwam. Achterin was er wat snelheid tekort en daar profiteerden zij van. Uit een voorzet kopte hun spits prima binnen.  Niet veel later weer vanaf de vleugel een voorzet waar een speler helemaal vrij stond en pardoes de 2-2 maakte. Niet nodig en ook jammer gezien het goede spel van de eerste helft. Toch kwam Alcides weer wat meer aan voetballen toe en kregen weer wat kansen. Uit een daarvan kon Belmin nog koelbloedig scoren zodat er niet veel later toch met een mooie overwinning van het veld gestapt kon worden!

Al met al een leuke pot om te zien en voor de komende trainingen maandag en woensdag nog wat ritme en conditie op doen, en dan donderdag de tweede bekerwedstrijd thuis tegen MSC.