B2 knokt zich naar punt!

Een chaotische voorbereiding, spelers afstaan, geblesseerden en spelers die er onverwacht niet waren. Dat betekende dat er op de wedstrijddag nog minimaal drie spelers bij moesten komen. Uiteindelijk was Jorian van C1 bereid om aan te sluiten zodat er met negen man afgetrapt kon worden. Jorian deed het overigens prima en speelde een goede wedstrijd!

Vanaf het begin zette WIJC B1 Alcides vast op eigen helft. Daaar was het ondertal aan spelers uiteraard debet aan. Na een minuut of tien een afstandschot en die verraste gelegenheidskeeper Tim (zon ook nog eens tegen) en het was 0-1 voor WIJC. We hadden afgesproken vanuit eigen helft te spelen en de ruimte daardoor klein te houden, maar een poosje later sneed de aanval van WIJC door de defensie van Alcides. Een mooie voorzet van links werd van dichtbij binnen getikt, een mooi doelpunt en dus 0-2. Gelukig kwamen hierna de leenspelers erbij en kon B2 verder met elf man. Toch lukte het niet om te laten zien wat voor de winterstop wel lukte, nl. goede combinaties op de mat leggen. Ruststand derhalve 0-2.

In de pauze bleek Niek geblesseerd te zijn en had B2 nog maar tien spelers. Gelukkig was Hassan er nog en die hielp ons uit de brand. Ook kon Mischa niet meer verder, maar keepen zou nog wel lukken, En in de tweede helft ging het voetbal wat beter bij Alcides. Uit een prima pass van Hassan kon Belmin de bal heerlijk over de WIJC keeper schieten: 1-2, de aansluiting. WIJC was even de kluts kwijt en langs de kant was er wat gemopper over Hasan (die een B1 speler is). Aan de ene kant begrijpelijk, aan de andere kant waar hebben we het over, tweede klasse en beide niet in de top mee draaiend. Even later een mooie pass op Belmin, die gaf voor aan Youssef en van dichtbij knalde hij de 2-2 binnen. Dat was loon naar werken! WIJC was even de kluts kwijt en toen al hun verdedigers de bal misten was Mourad er als de kippen bij om met een perfecte lob de 3-2 aan te tekenen! Toch kwamen de bezoekers terug. De laatste tien minuten (warvan een aantal in blessureijd) drongen zij meer aan en helaas werd er achterin niet kort genoeg gedekt en kon een van hun aanvallers de 3-3 noteren. Dat was tevens de eindstand.

Al met al een rare dag met een afloop waar beide teams vrede mee konden hebben.