Bart Takens schiet Alcides veilig

1-3 overwinning op Germania

Twee weken geleden schreef ik op deze site een zeer kritisch artikel over de wedstrijd van Alcides tegen Rohda Raalte. Er kwam daarop veel kritiek, van sommige supporters, sommige sponsors en sommige bestuursleden. Maar niet van de spelers zelf. En juist deze spelers lieten afgelopen zondag precies datgene zien wat ik zo gemist had in de wedstrijd tegen Rohda, namelijk voetballen met je hart en de absolute wil om te winnen.

Alcides speelde als een team, niet groots, maar wel met passie en beleving, tegen een tegenstander die precies hetzelfde deed. Het leverde van begin tot eind een spannende wedstrijd op met grote kansen aan beide zijden en schitterende doelpunten. De eerlijkheid gebied te zeggen dat Germania wel een gelijkspel verdiend had op basis van het aantal uitgespeelde kansen aan beide kanten, maar daar waar het Alcides de afgelopen weken vaak net aan dat beetje geluk ontbrak, was dat geluk er zondag wel voor de Alcideanen.

Alcides begon met Carl Furda in de basis op het middenveld. De snelheid van het spel was even wennen voor de jonge speler, maar na mate de wedstrijd vorderde kwam hij steeds beter in zijn spel. Uitblinker was Jeffrey Bosch, die voor elke meter streed en heerste op het middenveld.

De eerste echte kans van de wedstrijd was voor Yannick Kaluzi, die een afgeweerd schot van Björn Zwikker voor het intikken had, maar keeper Van de Beek bracht redding voor Germania.
De grootste kans voor Germania voor rust was voor Deenen die de paal raakte. In de 37e minuut schoot de wederom zeer goed spelende Zwikker vanaf twintig meter op sublieme wijze de 0-1 binnen. Bijna werd het 0-2 toen een schot van Furda van richting werd veranderd, maar net langs de verkeerde kant van de paal ging.
Nog geen vier minuten later was het al weer 1-1 door Kleijen. Net als in voorgaande wedstrijden kon Alcides dus maar kort van de voorsprong genieten.

Na de rust creëerde Germania opnieuw enkele goede kansen, maar goed keeperswerk van Bas Van Wegen en de lat zorgden voor een ongewijzigde stand. Alcides had in deze fase ook kunnen scoren, Roy Visscher, die inviel en een zeer goede tweede helft speelde, kwam echter net een teenlengte te kort op een strakke voorzet vanaf links van Bosch.
Even later viel alsnog de 1-2. Bart Takens zette zelf de aanval op op rechts, kaatste met Kaluzi en schoot vanaf de punt van de zestien de bal loeihard in de rechter kruising.
Met nog een dik kwartier te spelen zette Germania alles op alles om de gelijkmaker te maken en het kreeg ook nog twee goede kansen, maar de goal viel vlak voor tijd aan de andere kant. Kaluzi schoot de bevrijdende 1-3 tegen de netten na goed voorbereidend werk van Visscher.

Eindelijk weer de volle winst na vier verliespartijen op rij, het was nodig want de p/d plekken kwamen al aardig in zicht.