Bekerwedstrijd: Alcides E5 - MSC E6

Het vernieuwde Alcides E5

Vandaag speelt het vernieuwde Alcides E5 tegen de 2ejaars E6 van MSC. In tegenstelling tot ongeveer de hele week ervoor, is het deze ochtend droog en dat is wel zo prettig voor de spelers en supporters.

De wijzigingen in het team ten opzichte van vorig seizoen; Salmane heeft het team verlaten en in de plaats daarvan zijn Younes en Tim gekomen. Helaas moest Stefan de eerste wedstrijd verstek laten gaan maar Kaj had vandaag Youri aan zijn zijde om de E5 aan te sturen.

De wedstrijd begint met leuk spel van beide zijden en het gaat dan ook over en weer in de eerste minuten. Al snel breekt MSC een keer goed door maar Thomas verdedigt prima en voorkomt een achterstand voor Alcides.  Cas heeft een aantal mooie kansen maar helaas zonder goal tot gevolg.  Na ongeveer 10 minuten spelen, breekt Pien door en zij weet de 1-0 te maken.

Snel daarna valt MSC aan maar de bal is weer snel in bezit van de Alcidianen en een kans van Pien weet deze keer geen goal te treffen. Het spel gaat over en weer. Een voorzet van Pien komt mooi aan bij Boaz  en hij schiet nét naast helaas.  Een bal die van Quinn via Boaz bij Pien terchtkomt, weet ook niet in het net te belanden. Alcides E5 speelt op zich prima tegen de 2ejaars MSC E6 maar verdere goals blijven uit. Na weer een aanval van Alcides countert MSC wat resulteert in de 1-1.

Een fraaie bal van Quinn belandt jammerlijk op de paal en er volgen nog meer kansen maar Alcides weet de pauze niet in te gaan met een voorsprong. Ruststand is 1-1.

Na het wisselen van de helft en de nodige peptalk begint de wedstrijd voor de 2e 25 minuten.  Cas breekt al snel door maat hij vindt de keeper van MSC. Een schot van MSC gaat naast maar kort daarna weet de nr 3 van MSC de bal binnen te tikken; 1-2.

MSC breekt weer door maar Julian weet de schade te beperken door een prima aktie. Een voorzet van Thomas op Boaz volgt kort daarna maar het schot van Boaz wordt prima tegengehouden door de keeper van MSC.  Kort daarna stormt MSC richting de goal van Alcides maar Julian is goed wakker; hij komt goed uit en trapt de bal ver weg. Na een misverstand in het strafschopgebied volgt een penalty voor MSC die goed benut wordt en in plaats van wat een verdiende 2-2 geweest was, is de stand nu 1-3. Een stand die ondanks de inspanningen van het hele team niet meer goed te maken is. De wedstrijd eindigt dan ook in een 1-3. Alcides E5 is verslagen maar ze zullen hun hoofdjes niet laten hangen en de komende week er flink tegen aan gaan tijdens de 2 trainingen om komende zaterdag een overwinning te kunnen vieren.