Beter E5 verliest van counterend Havelte E1

Na de mooie overwinning van vorige week waren de jongens van de E5 enorm gemotiveerd om ook tegen Havelte E1 een goed resultaat neer te zetten. In de najaarsreeks werd er ook tegen dit team gespeeld en toen werd het een 4-3 overwinning voor de E5. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.



Al snel bleken de intenties van de E5. Er werd vooruit gevoetbald richting het doel van de tegenstander. Het combineren ging allemaal echter wat moeizamer. De harde wind had daar ook een grote invloed op. Havelte werd steeds verder teruggedrongen, waardoor Havelte in feite maar met 1 spits speelde. De rest was aan het verdedigen. Misschien was het de taktiek van Havelte en kwam het toch door de E5, maar Havelte werd steeds meer teruggedrongen en Havelte loerde met de snelle spits en middenvelders op de counter. Door goed verdedigen van Olivier, de jarige Lasse en Zakariye kreeg Havelte geen kans. Hidde had dus niets te doen. Voorin was het voor Dani W lastig. Op de flanken maakten Wout en Tygo wel hun acties, maar konden door de drukte de bal niet bij een medespeler krijgen. Toch kwamen er kansen. Uit een corner kwam de bal bij Tygo. Hij dacht de bal rustig in te kunnen koppen, maar door de tegenwind daalde de bal erg snel. Hierdoor lukte het koppen niet meer en was hij te laat om de bal te kunnen schieten. Ook Dani H kreeg de bal niet in het doel. Hij werd goed aangespeeld bij de tweede paal, maar kreeg de bal niet onder controle. De E5 bleef de bal wel rondspelen al ging dat wel moeizamer. Halverwege de eerste helft wilde Zakariye van links naar rechts spelen naar de vrijstaande Lasse. Hij raakte de bal echter verkeerd en daar loerde de spits van Havelte op. Hij onderschepte de bal, rende richting het doel van Hidde en schoot de bal netjes bij de tweede paal binnen. De 0-1 veranderde niets aan het spelbeeld, E5 bleef aanvallen maar toch grote kansen kwam dat in de eerste helft niet meer.



In de tweede helft was het beeld hetzelfde. De E5 ging aanvallen, Havelte ging verdedigen en bleef loeren op de counter. Tygo maakte zijn acties aan de zijkant (ook vanuit de verdediging), Dani W en Milan probeerden voor het doel gevaar te stichten en Dani H werkte enorm hard. Dit leverde wel wat kansjes op. Lasse kwam door en frummelde de bal op de lat. Milan schoot de bal net naast het doel en een bal van Dani W werd net geblokt. Na een goede actie van Tygo aan de rechterkant kwam de bal gevaarlijk voor het doel. Deze kon nog maar net door een verdediger van Havelte weggeschoten worden, maar kwam wel precies bij de spits terecht. Het duel won hij van Olivier en met een goed schot verraste hij Hidde in de korte hoek. Dit was de 0-2. Vlak hierna kreeg de E5 een goede mogelijkheid om de aansluitingstreffer te scoren. De keeper van Havelte maakte een foutje bij het uitschieten en de bal kwam voor de voeten van Milan. Hij (en vele anderen) hadden niet door wat er precies gebeurde en vergat daardoor de bal in het doel te schieten. Daarna zette de E5 nog wel aan, maar dit was echt zo'n dag dat de bal er niet in mocht. Uit de kansen die volgden werd ook niet meer gescoord. De leiders en trainers waren wel trots op de jongens, want ondanks het verlies is er als team enorm geknokt om toch nog een doelpunt te maken. Volgende keer beter......