De actie van Dikkie

Afgelopen zaterdag de derde bekerwedstrijd van JO 13-3.

De boys moesten aantreden tegen heerenveenseboys JO13-4 gelukkig een beetje vroeg in de ochtend want het beloofde weer een mooie warme nazomerdag te worden. 9:15 trappen we af met een beetje spanning toch wel omdat het vandaag toch om de poule winst  gaat voor de beker. We hadden genoeg aan een gelijk spel maar zoals trainer Renee zegt we gaan voor de winst en niet anders. de spirit is dus duidelijk voor aankomend seizoen. Na het observeren van de tegenstander zaten we toch als ouders even te twijfelen wat het zal worden vandaag omdat in de verdediging bij Heerenveen behoorlijke knapen stonden. Na het fluitsignaal van de scheids werd het al duidelijk dat de verdedigers groot waren maar totaal niet behendig en snel. Dit werd vrij snel duidelijk na dat Dikkie een paar keer de bal diep kreeg gespeeld en met gemak op zijn top snelheid er voorbij ging of het nou met een steek balletje was of hij zelf al lopend met de bal er voorbij ging. Naar een paar mooie acties op rechts ging dan ook in de 19min de 1-0 op mooie wijze er in. Dikkie loopt drie man bij de achterlijn voorbij en is niet zelfzuchtig en geeft de bal af aan Dani hij scoort dan ook een mooie goal. De trainers riepen ook met regelmaat schiet maar een paar keer als je kunt, het is per slot van rekening een grote goal en over het algemeen zijn de keepers niet twee meter in deze leeftijdscategorie. Dat was niet voor dovemans oren bestemd, Dani schoot van wel 20 meter de 2-0 binnen in de 21 minuut. Vervolgens was dit het spelbeeld van de eerste helft en vlogen de 3-0 van Dikkie in de 26 minuut er strak in en vlak voor rust schoot Dani er nogmaals een van afstand in.

Op naar de wel verdiende thee of hebben deze grote heren nog ranja?

De boys komen weer uit de kleedkamer voor de tweede helft , de Zon is meer gaan branden en het wordt dan ook snel warm op het veld. Het zware veld van de ochtend condens is wat opgedroogd dus de bal zal wat makkelijker gaan rollen na rust. Het fluitje klinkt en de boys starten weer fanatiek aan de wedstrijd de tegenstander zal wel gedacht hebben waar zijn we vandaag toch beland we zijn zoek gespeeld in de eerste helft en hebben niks kunnen creëren. Dit zal dan ook helaas voor de tegenstander niet veranderen in de tweede helft de acties gingen over links met Boas en Younes en rechts op Dikkie en Salmane  onze gast speler Olivier deed het ook goed en leuk mee kopte zelfs bijna nog een corner snoeihard in maar die ging helaas naast. onze verdedigers Timo Mees Julian en Mika met Quinn lieten dan ook bijna niks door af en toe kwam Heerenveen er door omdat het middenveld toch ook een beetje vermoeid raakte. in de 24 min klonk er dan toch ook een knal wat was dat??? dat was Timo met een pegel van buiten de zestien onderkant lat doelijn technologie moest uitwijzen of deze zat of niet. maar daar wilde Dikkie niet opwachten en die schoot de rebound er maar gewoon in.  effe een stukje onachtzaamheid {Vermoeidheid} in de het spel of waren ze nog beduusd van de pegel van Timo want Herenveen schoot de 5-1 binnen in de 25 minuut. tot slot schoot Dani nog maar eens en dit betekent de 6-1 voor Alcides JO-13-3 klinkklare poule winst 9 uit 3.

Zoals je hoort is dit een leuk team wat nog ontzettend kan groeien met elkaar, als de conditie helemaal op peil is en ze zijn goed op elkaar ingespeeld dan hebben we een leuke competitie dit jaar. zaterdag kijken waar we staan we moeten dan tegen de Oldeveste JO13-3 dit is altijd een goede graatmeter als tegenstander. Boys succes en hopen dat Olaf volgende week ook weer een paar minuuten kan spelen en dat Younes volledig hersteld is van zijn wond op de knie.