De Blesse F1 - Alcides F2

Zaterdag 12 maart mochten wij voetballen tegen De Blesse F1.

Het had wederom gevroren en de velden lagen er mooi wit bij. De zon deed al aardig zijn best
om de temperatuur boven het vriespunt te krijgen, kortom het was een mooie dag om te voetballen.

Vandaag was onze sterspeelster Jasmijn er niet bij, zij mocht ons F1 aan de overwinning helpen.

Onze nieuwe aanwinsten Sammy en Djesse gingen vandaag hun debuut maken bij F2, we hadden dan ook
goede hoop een puntje weg te snoepen uit Friesland.

Het begin van de eerste helft waren we lang niet wakker. De Blesse liep wel erg makkelijk langs
onze mannen en zelfs Sasha kon niet voorkomen dat er een aantal keren werd gescoord.

We speelden te weinig als team. Voorin stond Jorn te vaak tegenover 3 spelers en ook op het
middenveld leken Rida, Ramon, Sammy, Djesse en Ramon steeds een mannetje tekort te komen.
Ook onze verdedigers Noel en Sander hadden het lastig met de behendige, snelle aanvallers
van De Blesse.

Na een goede aanvallende actie van Sander, waarbij hij de achterlijn haalde en vanaf zo'n beetje
de cornervlag de bal hoog voor het doel schoot, kon Jorn overtuigend afronden.

Dit gaf wat meer vertrouwen, zodat we zonder verder nog kansen weg te geven met 4-1 konden rusten.
Je kon zien dat we al iets beter op elkaar ingespeeld waren en wat meer voor elkaar werkten!

Na rust en ranja en een peptalk van onze trainers, begonnen we sterk aan de tweede helft.
Alcides kon wat verder van eigen doel af spelen en we konden nu echt wat meer druk zetten op
de goal van De Blesse. Dit resulteerde in meerdere kansen en hoekschoppen, waarbij we echter niet
tot scoren kwamen. De Blesse kwam er een aantal keren gevaarlijk uit en scoorde nog 2 maal.
Eindstand 6-1.

De Blesse was vandaag beter, maar als we de komende weken met z'n allen voetballen zoals we
vandaag de tweede helft deden, gaan we zeker nog wel punten pakken!