De derby

28-03-2015

DE DERBY!

Er zijn van die wedstrijden die alles net iets anders maken dan andere.

Daar is de Derby tegen MSC C1 er 1 van. Ik denk dat men er net zo overdenkt bij de buren dan dat wij er overdenken. Voetballen tegen klas en of buurtgenoten is nou een keer anders dan tegen leeftijdsgenoten die je niet kent. En zeker deze wedstrijd wordt extra spannend, want wie blijft in het spoor van koploper JVZ uit Zuidwolde. Msc de nummer 3 van de competitie, die vorige week liet zien dat JVZ wel te verslaan is, ze versloegen hun met 1-2 op eigen bodem. En daarmee 7pnt achterstaan en een wedstrijd minder gespeeld. En wij de nummer 2 van de competitie met 2 pnt achterstand op JVZ en een wedstrijd minder gespeeld. Kortom het zal een spannende wedstrijd worden, zeker ook omdat beide speelstijlen totaal anders zijn. Msc die het liefst achterover hangt en met snelle counters het doel van de tegenstander bestookt, en Alcides die het liefst de bal van doellijn naar doellijn combineert, en daar de bal over de doellijn van de tegenstander wil lopen. Dat we thuis met 6-1 gewonnen hebben zegt niets meer over deze wedstrijd, we zijn immers 3 mnd verder.

Vooraf hadden we nogal wat met tegenslag te kampen, op de wedstrijddag kregen we te horen dat Mischa nog ziek was, tel daarbij de schorsing van Jurre bij op en het leert ons dat we maar 1 wissel zouden hebben. Gelukkig werd David en Sebas ja Sebas van E1, bereid gevonden om mee te gaan naar Msc. Beide jongens nog hartelijk dank daarvoor.

Dan de wedstrijd, ik had gezegd dat het een clash zou worden der speelstijlen, en niets bleek minder waar. Msc trok zich massaal terug en liet Alcides het spel maken. En bij balverlies gelijk hun beide spitsen aan het werk zetten. Dit bleek al heel snel vruchten te lijken afwerpen. in minuut 2 stonden namelijk bij balverlies beide centrale jongens naast elkaar en daar 1 van de Msc spitsen de bal op het hoofd kreeg kon de nadere ongestoord op onze keeper af, echter hij lobde de bal enkele meters naast het doel. Dat was waarschuwing nr 1!.

We pakten de draad weer op en proberen met combinatievoetbal door de hechte groepering van Msc te komen. Dit lukte maar sporadisch, en waren we erdoor dan werd de bal net corner getikt of over de zij lijn getikt door een van de 6 verdedigers van Msc. Na zo`n 10 minuten kreeg Msc wederom een kans door een doorgekopte bal, echter stuitte hun spits op onze voortreffelijke doelman. Het was waarschuwing nr 2 in de eerste helft. En waarschuwing nr 3 zal er ook snel opvolgen uit een identieke situatie, met een identieke winnaar namelijk de keeper van ALcides. Dat het nog 0-0 stond was voornamelijk zijn verdienste.

Dit was ook het wedstrijdbeeld van het overige deel, Alcides die wilde combineren, en Msc die liever de bal niet had, en bij balverlies onze kant zo snel mogelijk de bal een ros naar voren geven. Kansen onze sporadisch, wat gevaarlijk schermutselingen uit vrije trappen en corners voor het doel dat wel maar echte uitgespeelde aanvallen nee dat zat er helaas niet in, en gingen dus de rust in met een brilstand 0-0.

In de kleedkamer werd er duidelijk gemaakt dat we het veld breed moesten houden, en het balletje sneller van voet naar voet moesten laten gaan het tempo moesten we opkrikken. En om de tegenstander heen, daar we op de vleugels veel sneller waren, en er niet proberen doorheen te gaan. Zo gezegd zo gedaan het tempo werd wel wat opgekrikt en onze vleugels haalden ook wel een paar keer de achterlijn, helaas werden de voorzetten net niet nauwkeurig genoeg of goed begrepen door medespelers om echt gevaarlijk te kunnen zijn. Na zo`n 15 minuten veerde alles wat ALcides op, er was gescoord! Helaas vlagde de grensrechter was Msc heel laat, nadat de bal al tegen de touwen was, af naar vermeend buitenspel. En ja de scheidsrechter neemt dit uiteraard over. Helaas voor ons, maar het sterkte wel en we wisten hierdoor wel dat het kon!

Maar wat we ook deden, het balletje wilde maar niet goed vallen. Ook bij Msc lukte er niet veel meer onze keeper moest nog 1 keer aan het werk om een puntje binnen te houden maar meer ook niet. 5 minuten voor tijd vond de aanvoerder van Msc dat hij een veelbelovende aanval van ALcides wel mocht onderbreken met bewuste greep naar de bal met de handen. Vrije schop zo oordeelde de scheidsrechter en liet het voorval verder voor wat het was geen kaart zelfs geen reprimande.

Na precies 71 minuten hield de scheidsrechter het voor wat het was en floot af met de nog altijd hatelijk brilstand op het scorebord! Wel een cleansheet maar helaas zelf weinig op goal geschoten. Maar we konden gezien de enorme kansen die Msc gehad had onze handen toch enigszins dichtknijpen, maar ja als je zelf als ploeg de bal niet wilt hebben in een thuiswedstrijd dan verdien je het eigenlijk ook niet te winnen.

einduitslag 0-0

Na anderhalf uur te hebben gewacht kwam er toch ook een beetje goed nieuws uit Wolvega!

Wolvega-JVZ 1-0. Volgende tegenstander van Alcides in de competitie is.......... juist Wolvega!

Tot over 2 weken op 11-04 13:00 veld 1 sportpark ezinge.