de generale repetitie

18-04-2015


Oostenburg-Alcides C1


Vooraf gezegd een lastige tegenstander om in een uit wedstrijd tegen te moeten spelen. De friezen zijn taaie jongens, en zoals we uit eerdere uitgave weten is het veld daar een lastige hobbelende zandbak.


Voeg daarbij toe dat we nogal wat twijfel gevallen hadden in aanloop naar deze wedstrijd. Marnix geblesseerd geraakt in de wedstrijd tegen Wolvega om in een uiterste poging de 3 punten te behouden, maar daarbij in botsing kwam met de keeper, en er sowieso niet kon spelen vandaag. maar ook Wouter die maandag stevig aangepakt werd door zn maatje, en die dus ook kampte met een knieblessure. De pijntjes die Boye had in de achillespees, en dan ook nog op de wedstrijddag vernemen van Joep dat hij wat last heeft van zn hamstring, zou het een heel gepuzzel worden om een opstelling klaar te krijgen.


In Oosterwolde aangekomen gelijk de ondehandelingen gestart om te mogen doorwisselen, echter deze liepen op niks uit.


We hadden na de wedstrijd tegen Wolvega veel getraind op afronden. in deze wedstrijd hadden we 15 opgelegde kansen immers niet weten te benutten, dat zou vandaag anders moeten. Nou ik kan u melden dat is ruimschoots gelukt. Zonder echt groots te voetballen werden de eerste 2 kansen benut. Schotkans Jurre in de 16 doelpunt, en vrij trap Hamze bij Boye op het koppie 2-0. In de handen wrijvend liepen de trainers langs de lijn , het heeft zn vruchten afgeworpen dat afronden.


Daarna kregen we het wat lastiger, hun laatste man schoof veelvuldig door om extra druk naar voren te zetten, en wij speelden niet slim genoeg om dit op te vangen. Onze buitenspelers waren tot dan onvangbaar voor de backs, maar ineens kregen we daar de ballen niet meer en ging er teveel door het midden. Oostenburg stroopte de mouwen op en ging voor een doelpunt. Zonder echte kansen af te dwingen kregen de Oostterwoldigers toch hun doelpuntje in de eerste heft. UIt een vrij trap had onze keep even een klein blackoutje. Jammer kan gebeuren niet getreurd we stonden immers nog 2-1 voor. maar feit bleef wel dat we in deze periode meer tegen ons zelf stonden te voetballen dan tegen Oostenburg. ruststand 1-2.


De kleedkamers opgezocht om daar even het verdere strijdplan te bespreken. Spits Denny werd vervangen door Jorrik, en ja meer fitte wissels hadden we niet. We moeten het weer over de buitenkanten gaan doen werd er gezegd, want daar waren Joep en ELmar hun directe opponenten wel heel erg de baas. zo gezegd zo gedaan. In de 2de helft genoten van het aanvalspel van de geel zwarten. Over de vleugels de welbekende uitspraak van Piet Koopmans was deze helft van toepassing op Alcides C1, de ene aanval nog mooier dan de andere.Boye maakte na 3 minuten al zijn 2de met een beken schuiver in de hoek, en daar na ging het snel, Jeroen uit een mooie aanval over links de achterlijn gehaald terug gelegd op Hamza SPits Jorrik in gespeeld teruggelegd op de in komende Jeroen, en met een bekeken buitenkantje schoen de 4-1 aangetekend. Dat was het sein om de niet geheel fitte Wouter te brengen voor de niet geheel fitte Boye. Wouter kwam daarmee op zijn eigen plekje te staan en Hamza op Boye zijn plek. Dit pakte goed uit zeker voor Hamza die door goed voorbereidend werk van de buiten spelers 2 keer randje 16 kon afrdukken en daarmee de eindstand op 1-6 te bepalen. Zo hadden we 7 opgelegde kansen en 6 keer "geprikt", een mooi moyenne.


De staf kon tevreden zijn over dit resultaat en de kantine opzoeken voor een welverdiend balletje gehakt.


Al snel werd duidelijk dat ook de nummer 1 JVZ gewonnen had, zodat aanstaande zaterdag een mooi potje op de rol staat voor beide teams in Meppel. Namelijk dan speelt de nr 2 ALicdes tegen de nr 1 Jvz. Beide hebben evenveel verliespunten echter Jvz een wedstrijd meer gespeeld. Dus zaterdag wordt het de dood of de gladiolen voor beide teams. De wedstrijd begint om 13:00 uur en we kunnen alle support gebruiken!


BJ