De week van F2: 19 doelpunten

Alcdes F2 heeft een week met 19 competitiedoelpunten achter de rug. Wel verdeeld over twee wedstrijjden en helaas ook niet allemaal voor Alcides...

Woensdag: Ruime zege Alcides F2

Woensdagavond heeft Alcides F2 de uitwedstrijd tegen Olde Veste'54 F3 overtuigend gewonnen. In een schemerig Steenwijk werd het 0-7. Met name in de eerste helft was de selectie van trainers Joël en Wouter veel te sterk met doelpunten van Jesse, Florian en Jesper (4x). Halverwege de tweede helft bepaalde Jesper met zijn vijfde doelpunt de eindstand na een fraaie dieptepass van Jens.

Zaterdag: Rouveen F1 - Alcides F2 -- tegen de koploper ...

Op  zaterdag 25 oktober moesten de meisjes en jongens van F2 voetballen tegen de nummer 1 van de competitie Rouveen F1.

Voordat de wedstrijd van start ging hadden de trainers nog een gesprek met het team en ze werden opgepept om te winnen ! Als ze hun wedstrijd gaan winnen dan krijgen ze patat van de trainers, maar of ze dat in het vooruitzicht mogen stellen hing natuurlijk af van de komende wedstrijd.

Om 5 voor half 11 werd de wedstrijd gestart en de dames en heren van Alcides kwamen goed uit de startblokken. Met een goede aanval kwamen ze dicht bij het doel van Rouveen, maar helaas werd dit niet afgemaakt met een mooie goal. Maar vol zelfvertrouwen en frisse moed gingen ze door en volgde er een corner. Frank gaf de corner voor, maar helaas geen goal voor Alcides.

Nog geen vijf minuten was de wedstrijd oud en was er bijna de eerste goal voor Rouveen, maar de verdediging staat goed en daardoor geen goal voor hen. Maar helaas kort daarna kwamen de doelpuntregen van Rouveen en was het al snel 4-0.  Vlak voor de rust stond de verdediging goed en zo ook onze keeper Jens en die voorkwam de 5e goal voor Rouveen.

In de rust werd er een tactische bespreking gehouden en kwam na de rust Frank als keeper in de wedstrijd.

Na de rust werd het al snel 5-0. Helaas voor de Alcidianen voorkwam de verdediging van Rouveen met behulp van het zijnet van de goal voor de verdiende 5-1. De snelle aanvallen van de tegenpartij konden niet voorkomen dat er nog twee goals werden gemaakt.

Maar toen kwamen de Alcideanen goed in hun spel en kwamen er twee mooie goals. De eerste goal werd na verdedigingsfouten van de tegenstander mooi in de goal geschoten door Jesse. Bij de aftrap van de bal op de middenstip verloor Rouveen al snel de bal en kwam Anra aan de bal die deze via een mooie voorzet werd ingeschoten door Jesper. Eindelijk de verdiende goals voor Alcides.

Met goede hoop gingen ze de wedstrijd vervolgen echter in de laatste minuten vielen er nog 3 goals voor Rouveen en kwam de eindstand op 10-2.

Na afloop waren daar natuurlijk ook nog de penaltyseries. Deze werd gewonnen door Alcides met mooie goals van Jesper, Anra, Mander, Florian en Hilde.