Derby-thriller eindigt met winst

Alcides JO13-3 – MSC JO13-2

Vandaag stond de wedstrijd tegen onze rivalen uit Meppel op de Agenda.  MSC had vorige week dik gewonnen van  Giethoorn JO13-1 en wij kwamen fysiek net tekort tegen ‘d Olde Veste JO13-3 dus we hadden vandaag wat recht te zetten.

1e helft
We begonnen vandaag met de volgende opstelling: Doel: Sem, Verdediging: Mees, Timo, Julian, Quinn, Middenveld: Boaz, Dani, Cas, Aanval: Salmane, Kjeld en Dikkie de wisselspelers waren Younes, Mika en Olaf.

We begonnen slap aan de wedstrijd want binnen 5 minuten stonden we al met 0-2 achter. Dit kwam niet doordat MSC geweldig voetbal liet zien maar vooral door onze eigen fouten.  De spits van MSC kreeg vrije doortocht en liet Sem tot twee keer toe kansloos.  René en Soufian spoorden de manschappen nog maar is aan en jawel na 10 minuten in de 1e helft begonnen we eindelijk te voetballen. Een diepe bal van Dani op Boaz die op snelheid langs de verdediger en de keeper snelde en hij schoof hem keurig met zijn linkerbeen in het hoekje 1-2.  In deze fase lieten we het voetbal zien wat dit team kan spelen door direct druk te zetten voorin en voetballend kwam MSC er niet meer uit. Kansen van Dikkie, Boaz en Salmane gingen via lat, paal en keeper over of naast maar na 25 minuten in de 2e helft was het dan toch Younes met de 2-2 met een soort van hakbal waar ibrahimovic jaloers op zou worden verdween de bal in de kruising.  Dit was tevens de ruststand.

2e helft

Na een donderspeech in de rust waren we er  van overtuigd dat dit MSC te kloppen was.  We begonnen een stuk beter aan de 2e helft en we kregen kans op kans maar wonder boven wonder bleef het 2-2. Uit een counter van MSC viel dan na 10 minuten in de 2e helft de 2-3 zeer tegen de verhouding in maar ja hij telt wel. De jongens werden nog eens opgepept door Timo die de verdediging weer goed neerzette. Het middenveld onder aanvoering van Dani en de doorschuivende Julian was onvermoeibaar. Een goede pass van Quinn op Boaz die er op snelheid langs ging en de bal terug legde op Salmane die tikte breed naar Dani en die schoot verwoestend raak 3-3. De jongens wisten dat dit nog niet voldoende was dus snel de bal pakken en weer de organisatie neerzetten. Dani kreeg de bal en stoomde van eigen helft door en stiftte de bal keurig over de keeper 4-3 voor ons. Boaz en Kjeld troffen nog de paal, Salmane via de keeper over en Dikkie net voorlangs maar gescoord werd er niet meer dus het bleef 4-3.  Alcides JO13-3 laat bij vlagen leuk voetbal zien en als we dat iedere wedstrijd op kunnen brengen dan hoeven we voor weinig tegenstanders bang te zijn. Volgende week moeten we uit naar Staphorst JO13-2 en dan vanaf minuut 1 volle bak d’r op jongens.