DESZ E3 - Alcides E2

7 november 2015, DESZ E3 - Alcides E2

Vanaf de aftrap waren beide ploegen goed bij de les. Onze jongens begonnen goed aan de wedstrijd en lieten mooi voetbal zien. Mooie combinatiespel van Tim en Salmane en door goed verdedigend werk van Olaf, Cas, Quin en Thomas kreeg de tegenstander het niet makkelijk. Maar al snel liet de tegenstander zien over voetballend vermogen te beschikken.

Na de eerste kansen over en weer deelde DESZ na 11 minuten de eerste tik uit en na 17 minuten scoorde DESZ de 2-0 vanuit een corner. Alcides blijft hard werken, Younes geeft een pass op Boaz en helaas ging de bal over. Julian wist een paar keer ver uit te schieten waardoor wij vlot weer op de helft van de tegenstander stonden te voetballen. Onze jongens wisten meerdere keren een aanval in te zetten maar kwamen niet tot scoren. Na 25 minuten spelen scoorde DESZ 3-0 met een lobje, de druk van de tegenstander werd groot.

Na een slokje water en aanwijzingen van Stefan zochten onze jongens de aanval. Julian maakt een overtreding op de spits van DESZ en krijgt een penalty tegen, maar gelukkig kwam het schot op de paal. Er volgde een mindere tweede helft, onze jongens bleven naar mogelijkheden zoeken maar de druk van de tegenstander werd groter en groter en de score werd na 10 minuten spelen in de tweede helft 4-0 en kort daarna 5-0. Quin laat nog een mooie kopactie zien die buitenkant paal kwam en een pass op Cas eindigt in de handen van de keeper.

De penaltyserie werd een latje-tik, want we zagen twee keer de bal op de lat en twee keer op de paal, een keer ernaast en vier keer wist de bal het net te vinden.