Dreun van een nederlaag

6-3 verlies bij De Bataven

Herre Huberts kopt voorlangs Foto: Christiaan Van Dam

Alcides wilde na de overwinning op AFC Arnhem de weg omhoog inslaan. Tegen laagvlieger De Bataven waren daar zeker mogelijkheden voor. Een jonge ploeg die graag wil voetballen. Geduld zou het sleutelwoord moeten zijn, dan zouden de kansen voor Alcides vanzelf komen zo was de gedachte vooraf.
Die kansen kwamen zeker, maar pas in de tweede helft, toen Alcides al met 4-0 achter stond.

Dennis Blokzijl bleef geblesseerd aan de kant zondag, waardoor Alcides met een jong centraal duo speelde, te weten Taco Reijnen en Kevin De Vries. Bart Takens begon op links en Benne Sparenberg speelde als rechtsback, maar ook deze meer gelouterde speler haalde samen met de hele verdediging zondag een zware onvoldoende. In 18 minuten werd Alcides naar een kansloze 3-0 achterstand gecounterd.
Overigens was het niet alleen de verdediging die faalde, vanuit het middenveld en de aanval werd de eerste helft geen enkele kans gecreëerd. Op het half uur werd de 4-0 gescoord, en vlak voor rust had De Bataven nog twee vette kansen op de 5 en 6-0.

Alcides ging de tweede helft nog wel het veld in met het geloof dat er iets van de wedstrijd te maken was.
Al in de 49e minuut scoorde Björn Zwikker de eerste treffer voor Alcides, met het hoofd nog wel, uit een afgelezen voorzet vanaf rechts van de ingevallen Roy Visscher.
Helaas was het achterin bij Alcides nog alles behalve 'gezekerd' en binnen vijf minuten was het verschil weer 4 doelpunten. Zowel Reijnen als De Vries waren niet bereid in te grijpen ten koste van een overtreding, waardoor Bataaf Evert Römer ongehinderd zijn solo kon beëindigen met een goal.

Alcides bleef wel vooruit voetballen en scoorde ook nog de 5-2 via weer Zwikker en de 5-3 door Yannick Kaluzi. Er waren zeker nog kansen op de aansluitingstreffer, maar die viel niet, integendeel het slotakkoord was voor de gastheren die uit een strafschop de 6-3 eindstand op het scorebord pegelden.

Zondag wacht Be Quick 1887 thuis op Ezinge, kans voor Alcides deze nederlaag weg te spoelen zo vlak voor de winterstop.