E5 speelt gelijk in een goede wedstrijd

Na de ruime overwinning van vorige week tegen MSC gingen de jongens van E5 met goede moed naar Rouveen om de tweede wedstrijd van de bekerwedstrijd te spelen tegen de lokale E2. Ondanks het vroege tijdstip waren de mannen (en ouders de ouders natuurlijk) op tijd aanwezig, zodat we rustig naar Rouveen konden rijden.

Tijdens de warming-up kwam het zonnetje al lekker door en was het een perfecte voetbalochtend. De jongens begonnen ook zeer gemotiveerd aan de wedstrijd, waardoor de tegenstander gelijk onder druk gezet werd. Met name via de rechterkant waar Tygo een goede wedstrijd speelde, werd vaak de aanval gezocht. In de tweede minuut kon Tygo al uithalen, maar de keeper van Rouveen redde knap. Ook Dani Weijenberg en Milan waren voorin gevaarlijk, maar gescoord werd er helaas nog niet. Aan de andere kant had Hidde niet veel te doen en dat kwam met name doordat de verdediding met Lasse, Wout, Olivier en Zakariye prima werk verrichten. De aanvallers van Rouveen waren best goed, maar kwamen door deze jongens niet in scoringspositie. In de loop van de eerste helft werd de druk op het doel van Rouveen wat minder, waardoor het spel zich voornamelijk afspeelde op middenveld, waar Dani Hulzebosch weer een goede wedstrijd speelde afspeelde. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd, waardoor de ruststand 0-0 was.

Na de rust kreeg de E5 al redelijk snel een goede kans. Door slecht uitverdedingen kwam Tygo alleen voor de keeper staan. Hij schoot de bal tot 2 keer toe prima in, maar de keeper van Rouveen verrichte ook 2 maal een perfecte redding. Even later was het Lasse die de bal wel voorbij de keeper kreeg, maar hij raakte het aluminium van het doel. Hierna werd het spel wat rommeliger, waardoor het aantal kansen wat minder werd. Op het laatst van de wedstrijd kwam de E5 wat meer onder druk te staan, maar door goed verdedigen van onder meer Lasse en Olivier bleef de brilstand op het scorebord staan. Ondanks het goede spel, een positieve instelling en toch wel een aantal kansen lukte het vandaag niet om te scoren. Dan is toch ook knap om geen doelpunt tegen te krijgen en er een 0-0 uit te slepen.

Door dit gelijkspel staat de E5 samen met Rouveen E2 bovenaan in de bekerpoule en kan volgende week in het thuisduel tegen Ruinerwold de poule gewonnen worden.