E5 speelt goede wedstrijd, maar toch verlies

Afgelopen zaterdag stond voor de E5 al de laatste thuiswedstrijd van de voorjaarsreeks op het programma. Deze wedstrijd was tegen MSC E3. De uitwedstrijd ging met 2-1 verloren en de jongens hadden echt zin op revanche.

Vlka voordat de wedstrijd kwam een felle bui over Meppel. Een aantal jongens waren hierdoor erg uit hun doen, waardoor het begin van de wedstrijd erg onrustig was. Er werd niet overgespeeld en veel ballen werden zomaar weggeschoten. De jongens van MSC hadden hier minder moeite mee en profiteerden dan ook al snel van de kleine chaos bij de E5. Binnen 10 minuten had MSC al 2 keer van afstand gescoord. Na 10 minuten was het weer droog en kwamen de spelers van de E5 beter in het spel. De posities werden beter bezet, waardoor ook het samenspel weer veel makkelijker ging. Ook aan de inzet lag het niet. E5 werd een aantal keren gevaarlijk via Dani aan de linkerkant, Tygo aan de rechterkant en ook de opkomende Zakariye was gevaarlijk. De laatste was het dichtsbij een doelpunt. Een goed schot van hem werd de goede keeper van MSC knap uit de bovenhoek getikt. Met name door het goede keeperswerk van de keeper van MSC was de russtand 0-2.

Na de rust gingen de jongens van de E5 steeds fanatieker op zoek naar een doelpunt. De verdedigers Lasse en Olivier gingen voorop in de strijd en gingen steeds vaker mee naar voren. Halverwege de tweede helft kwam ook Wout op het middenveld te spelen, zodat spits Milan maximaal ondersteund werd. Uiteraard was er het gevaar dat MSC kon counteren, maar de kansen waren echt voor Alcides. Tygo had de pech dat een prachtig schot op de kruising belande, een inzet van Dani passeerde wel de keeper, maar ging net naast en ook inzetten van Lasse en Zakariye werden geen doelpunt. Uiteindelijk was het MSC dat nog een keer scoorde. Uit de kluts kwam de bal bij een opkomende speler die alleen voor Hidde kwam te staan en de bal beheerst binnenschoot. Hoe goed de E5 ook speelde, de bal wilde vandaag gewoon niet in het doel. De eindstand was dan ook 0-3.