E5 verliest en wint in 3 dagen

Voor de E5 waren het drukke dagen. Door een afzegging van de tegenstander in de herfsvakantie stond er afgelopen donderdagavond een inhaalwedstrijd tegen Uffelte E2 op het programma. Op zaterdag was er de reguliere competitiewedstrijd op "derbyday" tegen MSC E5.

E5 - Uffelte E2

Van te voren was al bekend dat dit een lastige wedstrijd zou worden. De tegenstander had namelijk alle wedstrijden (dik) gewonnen. Daarnaast was het voor een aantal de eerste keer dat er met kunstlicht een wedstrijd werd gespeeld en dat samen maakt dat het wel weer een spannende avond zou worden. Precies om 18.30 uur werd er door Rene gefloten voor het begin van de wedstrijd. Meteen na dit fuitsignaal werd duidelijk dat Uffelte E2 inderdaad een hele goede ploeg was. E5 werd meteen onder druk gezet en kwam er maar moeizaam uit. De verdediging met Wout, Lasse en Olivier (Zakariye was ziek) had het moeilijk en moest vaak geholpen worden door Tygo en Dani. De eerste aanvallen van de tegenstander werden wel goed tegengehouden, wat een aantal keren resulteerde in een corner. Na 5 minuten spelen was er weer een corner voor Uffelte. Deze belande bij een vrijstaande speler en deze schoot deze goed in. Hidde kon hier niets aan doen. Na het doelpunt bleef het beeld hetzelfde, Uffelte viel aan en de E5 moest verdedigen. Wel kwam E5 vaker eruit om richting het doel van de tegenstander te gaan. Tot kansen leidde dit echter niet. Na de rust was het beeld hetzelfde. Uit een tegenaanval van de E5 was het Dani W die scoorde. Hierdoor was de tussenstand 1-1 en hierna werd de wedstrijd nog spannender dan die al was. Het mooie was dat beide teams op zoek gingen naar het winnende doelpunt. De jongens werden moe, waardoor er meer ruimte op het veld kwam. Voor de E5 was Dani H vlakbij de winnende goal. Na een aanval met Olivier en Dani W ging een voorzet  / schot voorlangs. Dani H dacht eerst dat de bal in het doel zou gaan, waardoor hij te laat was om de bal alsnog in het doel te schieten. In de slotfase van de wedstrijd was het echter Uffelte dat scoorde uit een corner. Uit de scrimmage kwam de bal bij een vrijstaande speler die de bal in de hoek schoot. Hiermee was de eindstand van 1-2 bepaald. Goed gevoetbald, maar uiteindelijk wel (en eigenlijk ook wel terecht) verloren.

MSC E5 - E5

De jongens hadden meteen kans op zich te revancheren van de verloren wedstrijd van donderdag. De uitwedstrijd tegen MSC E5 was op papier makkelijker dan die tegen Uffelte. In de beker werd er al van deze ploeg gewonnen en ook de stand op de ranglijst bevestigde dit. In de wedstrijd was het ook meteen duidelijk dat de E5 de betere ploeg was. Verdedigend stond het goed, alleen was de opbouw erg onrustig. Hierdoor kwamen er geen kansen, waardoor het lastig scoren wordt. Halverwege de eerste helft kwam er wat meer rust in het spel van de E5. De opbouw van achteruit werd beter verzorgd en ook op het middenveld werd er beter gevoetbald. Door een goede pass door het midden van Tygo op Lasse, kreeg Lasse vrije doortocht na voren. Hij hield heel goed het overzicht en gaf de bal aan de vrijstaande Dani W. Dani weet wel raad met zulke kansen en schoot de bal netjes in het doel. De tussenstand van 0-1 was ook meteen de ruststand. De trainers / leiders hadden de schone taak om de koppies van de jongens weer dezelfde kant op te krijgen. Dit lukte redelijk goed. In de tweede helft werd er beter gevoetbald, waren er goede combinaties en daardoor ook veel kansen. Achterin werd er weinig weggegeven, waardoor Hidde eigenlijk een rustige ochtend had. De ballen die hij kreeg, pakte hij goed. Goed in vorm dus!! Na 5 minuten in de tweede helft kwam Tygo aan de rechterkant goed. Hij kreeg de bal prima aangespeeld van Wout, die daarna doorliep naar het doel van MSC. Tygo zag dit en gaf de bal weer mee in de loop van Wout. Door deze perfecte 1-2 kwam Wout alleen voor de keeper en schoot de bal netjes in het doel. Een aanval uit het boekje!! De 0-2 gaf wat meer rust en vlak daarna was het Zakariye die een foutje van MSC beheerst afstrafte door de keeper de verkeerde hoek in te sturen, 0-3. Daarna kwamen er nog veel kansen voor de E5, maar door pech en onnauwkeurigheid werd er niet meer gescoord. Milan, Lasse en Dani W hadden goede aanvallen, maar steeds lukte het net niet. Ook een penalty was deze dag niet aan Milan besteed. Hierdoor kon hij een goede wedstrijd niet bekronen met een doelpunt. Door hard werken op het middenveld van Dani H en attent verdedigen van Olivier en Wout, kreeg MSC ook geen kans. Uitteindelijk werd er verdiend met 3-0 gewonnen, waardoor de E5 knap op een gedeelde derde plaats op de ranglijst staat!